Annonce
Tørring Folkeblad

Genbrugsstationerne åbner igen – men med en række restriktioner

Fra og med tirsdag morgen bliver det atter muligt for almindelige borgere at komme af med affald på kommunens fire genbrugsstationer. Arkivfoto Michael Svenningsen
Tirsdag morgen kl. 8 bliver det igen muligt for borgerne i Hedensted Kommune at komme af med deres affald, men det bliver med en række corona-relaterede restriktioner. Blandt andet er der begrænsning på antallet af biler på pladsen.

Hedensted: Mandag ved middagstid kunne Hedensted Kommune melde ud helt nøjagtigt, hvordan en genåbning af kommunens fire genbrugsstationer kommer til at foregå.

En beslutning, der kommer lige i kølvandet af, at Kommunernes Landsforening, politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed her i weekenden meldte ud, at anbefalingen om at holde genbrugsstationerne lukkede på grund af frygten for spredning af coronavirus er ophævet indtil videre.

Formanden og Udvalget for Teknik, Lene Tingleff (V), næstformand Steen Christensen (S) og lederen af kommunens Miljø-, Bygge- og Erhvervsservice, Morten Christensen, satte sig mandag formiddag sammen for at strikke en plan for en genåbning sammen.

Genåbning med restriktioner

I forbindelse med åbningen af de fire genbrugsstationer er der lavet en række restriktioner, der skal imødegå den forventede store søgning til pladserne.

Politihjemmeværnet vil sørge for trafikregulering ved både Remmerslund og Kalhave, da de trafikale forhold disse to steder gør dette tiltag nødvendigt. Det skønnes ikke nødvendigt i Hornsyld og Klakring.

Der er også begrænsning på, hvor mange biler, der må være på en given plads ad gangen. Ved Remmerslund er det 20 biler, Kalhave 10 biler, Hornsyld 15 biler og Klakring 10 biler. Der sættes personale af til at sørge for, at disse begrænsninger ikke overskrides.

Pladserne vil alle fire have åbent fra kl. 8 til kl. 18, og den åbningstid gælder frem til 2. påskedag 13. april.

I hele perioden åbner pladserne faktisk allerede kl. 07, men den første åbningstime er udelukkende rettet mod erhvervskørsel.

Den døgnåbne 24/7-ordning i henholdsvis Remmerslund og Hornsyld er fortsat suspenderet.

Voldsom borgerinteresse

- Det er sådan, vi har valgt at gøre det. Når det ikke er sket før, så er det fordi vi hele tiden har fulgt myndighedernes anbefalinger på området, siger Lene Tingleff, der har noteret sig den store interesse for emnet blandt borgerne.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgerne under lukningsperioden. Det er virkelig noget, der har fået folk op af stolene. Jeg tror, der er flere faktorer, der gør sig gældende. Dels årstiden og så det, at folk pludselig har rigtig meget tid til den slags i disse coronatider. Endelig har mange sikkert haft svært ved at forstå, at vi holdt vores genbrugsstationer lukkede, mens andre kommuner åbnede op før myndighederne anbefalede det, siger hun til avisen.

Følg anvisningerne

Hun opfordrer til, at man følge de anvisninger, som der vil være ude på pladserne. Både i form af skiltning, og via de henstillinger, der måtte komme fra personalet og fra Politihjemmeværnet.

- Og ellers handler det om at bruge sin sunde fornuft og herunder de råd og vejledninger, vi allerede kender så godt. Det vil sige holde god afstand til både medborgere og personale, siger Lene Tingleff.

Annonce

Vil indsamle haveaffald

I sidste uge skrev Folkebladet, at kommunen ville lave en afhentningsordning vedrørende haveaffald. Den er så blevet overhalet indenom, idet genbrugsstationerne genåbner tirsdag. Ikke desto mindre fastholder kommunen dette tilbud til borgerne.

- Det gør vi af flere grunde. Dels fordi der utvivlsomt er borgere, der ikke er trygge ved at tage på en genbrugsstation – eksempelvis borgere i risikogruppen – og dels er der sikkert nogle private vognmænd, der godt kunne bruge en håndsrækning i den her tid. Endelig kunne det måske tage lidt af det forventede tryk på vores genbrugsstationer, siger Lene Tingleff.

Man kan tilmelde sig denne afhentningsordning via kommunens hjemmeside eller ved at ringe til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce