Annonce
Tørring Folkeblad

Genopdag din baghave: Slotpark, vikingesten og vandsiden

Palsgaard Slotspark har ligget her siden 1275, og ved et mirakel er den åben for alle Foto: Jens Kjær
Din baghave gemmer på mange oplevelser, som du kan springe direkte ud i. Vi gør det nemt for dig med fire forslag hver uge.
Annonce

Hedensted: Hvor mange oplevelser kan du nå, inden sommeren er forbi i din egen baghave? I samarbejde med turistorganisationen Kystlandet bringer avisen en række forslag til udflugtsmål.

Annonce

Rundtur i Palsgaard Slotspark

Du fornemmer det, så snart du ser de hvidkalkede bygninger knejse foran dig: Her har majestæter i store gevandter, adelsfolk i florlette dragter og grever eller grevinder gået rundt og sat deres præg på områdets historie.

Palsgaard Slot har en lang og spændende fortælling gemt i murværket. Siden 1275 har slottet ligget i de naturskønne omgivelser nord for Juelsminde. Download appen ’Palsgaard’, så bliver du guidet til de bedste udsigtsposter samt informationer om bygninger, historie, botanik og kunst i slotsparken. Parken er åben fra kl. 8 til solnedgang hver dag.

Annonce

Find rester fra vikingetiden på Hjarnø

Skibssætningerne Kalvestenene på Hjarnø er ægte gravmonumenter fra vikingetiden Foto: Melissa Villumsen

En af områdets absolut bedste sommeranbefalinger er en tur til Hjarnø kombineret med mini-øhop med den lille cykelfærge.

På Hjarnø kan du gå øen rundt på ganske få timer og på vejen finde et unikt levn fra vikingetiden. Nemlig Kalvestenene i øens sydøstlige hjørne. Skibssætningerne er gravmonumenter for de mægtige mænd eller kvinder, som et sted mellem år 600 og 900 styrede øen og dermed indsejlingen til Horsens Fjord. Når ligbålet var brændt ud, blev resterne begravet mellem disse kampesten, som var sat op i skibsformer på op til otte meters længde.

På visitjuelsminde.dk kan du booke en plads på cykelfærgen videre til Alrø, som også giver dig adgang til overfarten med Hjarnøfærgen. Husk at booke billet tilbage igen – eller tag cyklen med og fortsæt rundt om Horsens Fjord.

Annonce

Fantastiske fjorde og kyster i kajak

Der er mange muligheder for at opleve naturen fra vandsiden i Hedensted Foto: Unsplash

Familieoplevelse eller nybegynder? Her har du to oplagte fjordture i smuk natur.

Vejle Fjord begyndertur: Fra Rosenvold Strand er det let at sætte kajakken i vandet, og du finder her desuden parkering, offentlige toiletter og en campingplads med fuldt udstyret kiosk. Du padler ind mod Vejle og finder efter ca. fire km det karakteristiske Træskohage Fyr, der stolt rejser sig i den smukke natur på fjordens skovklædte nordkyst.

Horsens Fjord begyndertur: Sæt kajakken i ved Borre Knob og tage turen over til Snaptun og tilbage igen. Turen er lidt over fire km og kan klares på ca. halvanden time. Det er voldsomt smukt.

Hos Juelsmindehalvøens Kajakudlejning kan du leje havkajak eller den mere familievenlige sit-on-top-kajak, med plads til to voksne og et barn i midten.

Annonce

Levende historiefortælling på Glud Museum

Der er skruet helt op for familiehyggen i sommerferien på Glud Museum (Foto: Glud Museum)

Ved du, hvad det betyder at kniple eller pibe en krave? Fra 28. juni til 6. august er der skruet helt op for familiehyggen på Glud Museum. Det er sommer i landsbyen, og hver uge mandag til torsdag mellem 11 og 15 kan du være med i de hyggelige familieaktiviteter. Gamle lege fra da bedstefar var dreng, snitteværksted, batikfarvning og meget, meget mere.

Tirsdag, torsdag og søndag kan du tilmed møde håndværkerne, som gerne vil fortælle dig, hvordan man levede i landsbyen for 350 år siden.

Efter museumsbesøget går turen til halvøen Borre Knob i Horsens Fjord – et undervurderet naturområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Tørring Folkeblad

Han grundlagde virksomhed, fik pustet nyt liv i gammel mølle og trak sig tilbage som kursus-bestyrer: Nu er Knud død

Annonce