Annonce
Tørring Folkeblad

Gymnastik-leder: Restriktioner var tæt på at tage pippet fra os

Corona-tiden har været en stor udfordring for de lokale idrætsforeninger, hvilket Jeanette Zinck (t.v.), der er formand for Rask Mølles IF's gymnastikafdeling, kun kan bekræfte. Foto: Henrik Dolmer
Corona-tiden har været hård ved idrætsforeningerne i Hedensted Kommune. Mange frivillige ledere føler sig pressede i en tid med evigt skiftende vilkår for at dyrke og formidle den idræt, som de brænder for.

Daugård/Rask Mølle: Hvordan navigerer man som frivillig leder i en idrætsforening i en corona-tid med en evigt skiftende sværm af restriktioner, nedlukninger og lempelser, der hele tiden ændrer vilkårene for, hvor man må træne, hvor mange man må træne sammen, flytning af redskaber ind og ud af hallen og afspritning af redskaber med videre? Det har ikke været helt nemt lyder det fra to lokale idrætsledere i Hedensted Kommune, om end de begge to stadig holder foreningsfanen højt.

Avisen har talt om emnet med formanden for Daugård Idræts gymnastikafdeling, Arne Kyster, og formanden for Rask Mølle og Omegns IF's gymnastikudvalg, Jeanette Zinck.

Nedlukning en lettelse

- Jeg vil sige så meget, at det var en lettelse, at vi skulle lukke helt ned sidst i december. Alle de skiftende regler og restriktioner og meget omfattende corona-rengøring med videre var ved at tage pippet fra os til sidst, så jeg må sige, at jeg drog et lettelsens suk, da vi blev lukket ned, siger Arne Kyster.

Formanden for Daugård Idræts gymnastikafdeling hedder Arne Kyster. Han indrømmer blankt, at de mange og hele tiden skiftende corona-restriktioner har været en stor mundfuld. Arkivfoto: Henrik Dolmer

- Vi stod jo typisk en torsdag-fredag med nye regler og restriktioner, som skulle implementeres hen over weekenden, så vi kunne være klar til mandag med en ny plan for rengøring, udluftning, afspritning og holdopdeling med videre. Det var virkelig en stressende periode, siger Arne Kyster, der dog kan glæde sig over, at det ikke har fået afdelingens frivillige til at løbe skrigene væk.

- Hele den gamle garde stiller op til sæsonstarten i september, og det frafald, vi kan registrere, er helt naturligt i forhold til, at nogle af vores unge instruktører får arbejde, skal på efterskole eller ind til militæret eksempelvis. En enkelt frivillig har dog bedt om et sabbatår, og det må nok til dels tilskrives, at det har været en hård omgang med de her mange corona-restriktioner, siger Arne Kyster, der ikke har oplevet forældre-kritik i forhold til afdelingens håndtering af corona-reglerne.

Annonce

Opbakning til strategi

- Vi åbnede for udendørs træning, da vi kunne det, og for indendørs træning, da vi kunne det, og har så ellers overholdt alle myndighedskrav, og det er mit klare indtryk, at der i forældregruppen har været stor opbakning til den måde, som vi har håndteret det hele på, siger Arne Kyster.

På medlemssiden har han ikke oplevet et nævneværdigt frafald.

- Da vi startede i september sidste år var det med et stabilt medlemstal, og lige nu kører vi jo på vågeblus med kun nogle få hold her udenfor sæsonen. Hen over sommeren kommer vi til at køre et sommer-springhold, crossfitness og måske også et sommer-yogahold, men det bliver først ved sæsonstarten til september, at vi finder ud af, om corona-perioden har kostet os på medlemssiden.

- Jeg er ikke så bekymret for børnene, men kunne godt frygte for de voksne, som måske har fået andre interesser, mens vi har været lukket helt ned, siger Arne Kyster, der i øvrigt i december sidste år blev kåret som Årets Idrætsleder i Hedensted Kommune for sin mangeårige indsats for gymnastikken i Daugård Idræt.


Jeg vil sige så meget, at det var en lettelse, at vi skulle lukke helt ned sidst i december. Alle de skiftende regler og restriktioner og meget omfattende corona-rengøring med videre var ved at tage pippet fra os til sidst.

Arne Kyster, formand for Daugård Idræts gymnastikafdeling


Da det for nylig blev muligt at træne indendørs i Rask Mølle Hallerne var man egentlig klar til det i ROI's gymnastikafdeling. Endelig var det slut med at træne udenfor i al slags vejr. Men så steg smittetrykket pludselig i Rask Mølle, og så var man sådan set lige vidt.

Annonce

Håber på opstart nu

- Det siger sig selv, at vi i den situation ikke lige havde lyst til at blande op til seks årgange i hallen, siger Jeanette Zinck.

Siden er smittetrykket i Rask Mølle dalet igen, og det har åbnet op for muligheden for indendørs træning.

Jeanette Zinck (t.h.) er formand for Rask Mølle og Omegns Idrætsforenings gymnastikafdeling. På billedet ses også en anden af afdelingens frivillige ledere, Pia Dam. Foto: Henrik Dolmer

- Hvis alt går vel, så regner vi med at starte med indendørs træning her i uge 19, siger Jeanette Zinck, der også synes de mange skiftende corona-regler har været svære at navigere i.

- Det værste har nok været at gå og vente på retningslinjerne. Hvornår kommer de lige, og kan vi nå at implementere dem, inden holdene møder op til træning. Det er selvfølgelig lidt stressende, ligesom vi også tit bliver bombarderet med spørgsmål fra forældre, som vi dårligt kan svare på, fordi vi selv går og venter på svar fra DGI eksempelvis, siger Jeanette Zinck.

Annonce

Støtte fra hovedformand

Hun synes dog, at man i foreningen har været gode til at være klare i mælet med det, man selv kunne gøre noget ved.

- Det har for os i gymnastikafdelingen handlet om at få børnene tilbage, så snart det var muligt. Herunder det at blive enige om et koncept, som vi alle tror på og kan stå på mål for. Og så har det også været supervigtigt med en hovedformand, der altid er klar til at yde støtte og sparring, siger Jeanette Zinck med henvisning til ROI-formanden Anja Andersen.

Hun har ikke et konkret tal på medlemsfrafaldet i afdelingen, men det er hendes klare fornemmelse, at man ville have haft en del flere medlemmer, hvis ikke der var noget, der hed corona.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Fra 30 kvm lejlighed i Esbjerg til 205 kvm villa i Hedensted: Ungt par har fundet lykken i kommunen

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kursus skal lære pårørende at tackle frustrationer, stress og isolation

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Hurra, vi skal have ny hund

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 28

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til grønne gamle dage på Glud Museum

Tørring Folkeblad

Salget af store villaer boomer i Hedensted Kommune: Bosætter sig i boliger på op til 300 kvm

Tørring Folkeblad

Han holder både sin egen og naboens og hele byens have: Arne med de grønne fingre runder 80 år

Tørring Folkeblad

Nyt tiltag håber at genåbne cafeen i Gudenåcenteret: Samlingssted for byen mangler

Tørring Folkeblad

Kevin lever godt op til sit mellemnavn "Vinther": Han skruer på kæmpemaskiner i Grønland

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 27

Tørring Folkeblad

Uldum Gademusik Festival lever stadig: Laver nyt koncertkoncept på stadion til august

Tørring Folkeblad

Det kan sagtens lade sig gøre, når vi bare kommer rigtig fra start

Tørring Folkeblad

15 sange om Gudenåen

Tørring Folkeblad

Landmanden Frede er blevet alternativ behandler: Fjerner smerter ved sin blotte berøring

Tørring Folkeblad

Snart vil yderligere 100 husstande i Rask Mølle blive tilbudt fjernvarme - andre må dog vente lidt endnu

Tørring Folkeblad

Plejehjem arver million fra tidligere frivillig: Vi er dybt taknemmelige

Tørring Folkeblad

Klummen: Et år med hunden Otto - Dagligdagen er forandret

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 25

Tørring Folkeblad

Legetårn, skaterbane og karruseller: Ambitiøst aktivitetsområde bevilliget 2,6 millioner - men der er ændret i planlægningen

Hedensted/Juelsminde Avis

Danske grandprix-vindere spiller til Awardshowet

Hedensted/Juelsminde Avis

Dejligt, at Dansk Folkeparti allerede nu vælger at støtte vores forslag om en mere uvildig borgerrådgivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Hvis vi skal have råd til Omsorgs-Danmark, skal vi forbedre vilkårene for Indtjenings-Danmark

Annonce