Annonce
Tørring Folkeblad

Halvanden uge ekstra på højskole: Hold fast, hvor er det fedt

Uldum Højskoles forstander Kurt Willumsen glæder sig over at han nu allerede om en lille uge igen kan få liv tilbage på sin skole. Arkivfoto
Sidste uge fik højskoleelever landet over foræret 12 ekstra dage tilbage på højskolen. Det skete, da samtlige partier blev enige om en ændret genåbningsplan for Danmark. I Uldum kan højskoleforstander Kurt Willumsen ikke lade være med at smile.
Annonce

Uldum: Hold kæft, det er fedt. Sindsygt fedt. Jamen, det er simpelthen så fantastisk.

Superlativerne står i kø hos højskoleforstander Kurt Willumsen på Uldum Højskole, efter han sent onsdag aften fik at vide, at han allerede i morgen, onsdag 27. maj, kan byde velkommen tilbage til sine elever.

Han havde ellers indstillet sig på, at eleverne først ville vende tilbage 8. juni, men at genåbningsdagen nu er rykket 12 dage tættere på er særdeles velkomment.

- Vi har jo godt kunnet fornemme, at der var røre i det, og så sent som i går aftes (onsdag red.) sendte jeg en besked ud til medarbejderne om, hvad strategien var, hvis vi skulle have været tilbage allerede på mandag, fortæller Kurt Willumsen.

Annonce

Er klar

Han har hele tiden forsøgt at være på forkant med udviklingen og er derfor også fuldstændig klar til at få de omkring 100 elever og 22 medarbejdere på højskolen tilbage.

- Vi har ikke fået nogle retningslinjer endnu, men det, der er sluppet ud fra snakkene mellem Højskoleforeningen og sundhedsmyndighederne, er blandt andet, at vi både skal passe på vores elever, men også skærme lokalsamfundet fra dem, fortæller Kurt Willumsen.

Han satser derfor på, at samtlige elever kan blive testet for coronavirus, inden de vender tilbage på højskolen. Ligesom han f.eks. vil opfordre dem til at blive kørt til Uldum i stedet for at benytte sig af offentlig transport.

- Det vil være en stor tryghed for os og lokalsamfundet, hvis vi på den måde kan holde os sygdomsfri, lyder det fra Kurt Willumsen.

Han glæder sig ikke kun til at få eleverne tilbage på højskolen, men også at få en mere normal hverdag.

- Vi har 22 faste medarbejdere og langt de fleste af dem har været sendt hjem. Jeg tror, de og rigtig mange andre har erfaret, at det er meget federe at gå på arbejde og have en hverdag end at gå derhjemme, så jeg tror, det bliver nogle rigtig glade både medarbejdere og elever, vi får tilbage, slutter forstanderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 26

Annonce