Annonce
Tørring Folkeblad

Han grundlagde virksomhed, fik pustet nyt liv i gammel mølle og trak sig tilbage som kursus-bestyrer: Nu er Knud død

Knud Osker Hedager Aagesen døde 29. juli efter længere tids sygdom. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Tidligere folketingskandidat og kommunalpolitiker Knud Osker Hedager Aagesen nåede mere i sit liv end de fleste, og han var ikke bange for at kæmpe for at nå resultater.

Mindeord: Byrådsmedlem for Venstre Kirsten Terkilsen skriver på vegne af sig selv og andre gode venner disse mindeord om Knud Osker Hedager Aagesen, som døde 29. juli. Knud Aagesen blev 84 år.

Knud er her ikke mere. Et aktivt og arbejdsomt liv sluttede den 29.juli efter et længere sygdomsforløb.

Som ung drog Knud til søs og tog en uddannelse i søværnet. Efter nogle år valgte han landjorden, og i 1965 var Knud Aagesen færdiguddannet dyrlæge.

Annonce

Ved siden af arbejdet som praktiserende dyrlæge havde Knud mange interesser og aktiviteter. Han var stærkt engageret i Venstre både på landsplan, som folketingskandidat, medlem af Venstres hovedbestyrelse, og som medlem af kommunalbestyrelsen i Tørring-Uldum kommune gennem en årrække.

Knud var en ægte iværksætter, hvilket der i dag er mange resultater af.

Grundlagde Meku ved hårdt slid

Et af livsværkerne blev ”Meku”. Det eventyr startede i 1979, hvor Knud og hustruen Jytte startede en produktion af plejemidler til dyr, i privatboligens kælder. Med en stram økonomi, men med tro på idéen, lagde hele familien, al energi ind i foretagenet. Både sønnen Peter og datteren Bodil bidrog flittigt og familien forestod det hele fra produktion til distribution.

Da ”Meku” voksede sig ud af kælderen, var det Knud magtpålæggende at virksomheden skulle ligge i Uldum. Det gør den i dag, under navnet Dechra Veterinary Products A/S, som stadig har salg og marketingskontor på Mekuvej.

Det frivillige foreningsarbejde og lokalsamfundets ve og vel lå Knud på sinde. Utallige er de idéer og projekter som Knud har født og gennemført.

Annonce

"Riv hellere skidtet ned"

En af dem blev genskabelsen af Uldum Mølle. I 1982 købte en kreds af borgere Uldum Mølle. Mange var skeptiske og mente at et bidrag i form af en æske tændstikker var en bedre investering.


Knud var en ægte iværksætter, hvilket der i dag er mange resultater af.


Knud’s drivkraft var båret af to ting – stædighed og en stor portion ildsjæl. Det gav også her resultat og efter 12 år kunne Uldum Mølle male mel igen. Og Knud elskede møllen.

Knud har altid været bevidst om sine rødder og historien. Derfor var det naturligt, at han og Jytte vendte tilbage til Knuds fødehjem ”Kolleruplund” ved Jelling. Her blev renoveret og der blev bygget et kursuscenter, hvor Knud ledede flere kurser.  Mange har nydt de smukke omgivelser som Knud og Jytte fik skabt. Med en stor vennekreds og med stor gæstfrihed, har ”Kolleruplund” altid summet af liv.

Blå bog

  • Venstrepolitiker og medlem af kommunalbestyrelsen i Tørring-Uldum Kommune fra 1974 til 1986.
  • Formand for kulturudvalget i otte år.
  • Stillet gennem 1970'erne flere gange op som folketingskandidat.
  • Formand for VAF-fonden og bestyrelsesmedlem i 24 år.
  • Grundlagde i 1972 fabrikken Meku, som står for Medicin Kemi Uldum.

Knud har haft et rigt og spændende liv. Det ville han gerne dele med andre. Derfor skrev han gennem årene sine erindringer, som udkom med bogen ”Sømænd er ikke bange for modvind – de lærer at sejle mod den”.

Annonce

Kendte også til modvind

Knud har haft masser af medvind, men bestemt også det modsatte. Derfor er titlen på bogen meget sigende for Knuds virke. Der har været kæmpet mange kampe og stridsøksen har været hævet flere gange. Med sin stærke vilje, med flid, engagement og med en stor portion selvironi har Knud taget sin tørn på godt og ondt. Altid med troen på at når man forfølger sit mål, så lykkes man.

Vores tanker går til Jytte og familien. I har mistet et kært familiemedlem. Vi har mistet en mangeårig god ven, som altid vil være i vores hjerter.

Ære være Knuds minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Annonce