Annonce
Tørring Folkeblad

Handelstandsforening i kærligt opråb: Det er nu, du skal handle, hvor dit hjerte bor

Handl hvor dit hjerte bor lød et slogan, som Tørring Handelsstandsforening søsatte i 2018. Et slogan der nu er mere aktuelt end nogensinde før. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tørrings butikker står sammen om opfordring til at handle lokalt, specielt, hvis man ikke ønsker et lukket by for altid.
Annonce

Tørring: Handl hvor dit hjerte bor, så er vi her også efter denne ekstraordinære situation, som hele Danmark er havnet i.

Sådan lyder det fra butikkerne i Tørring Handelsstandsforening. Egentlig havde de et fælles skriv på vej om, at man trygt kan handle i byens butikker, men efter statsministerens pressemøde tirsdag aften, hvor hun blandt andet lukkede restauranter, frisører mv. lyder opfordringen fra handelstandsformand Henrik Hornemann i stedet, at hvis man har behov for at handle, så forsøg at gøre det i de lokale butikker.

- Man kan støtte sine butikker ved at lægge de indkøb, man har behov for, lokalt, om det så er rugbrød eller en ny kaffemaskine. Samtidig har vi brug for, at både byens borgere og forretningsdrivende tænker kreativt i forhold til, hvordan man kan bevare en handel. Det kan være via hjemmelevering, live-streaming eller lignende, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce

Borgere bakker op

En opfordring som flere lokale borgere allerede inden den kom ud i æteren har taget til sig. For eksempel har Tørring-borgeren Lene Ulsø lavet en udfordring i Facebook-gruppen Tørring Opslagstavle, hvor hun opfordrer folk til at skrive, hvilke varer de har købt lokalt.

- Det betyder rigtig meget for mig, at vi bliver ved med at have vores dejlige butikker og liv i byen. Jeg skriver ellers aldrig noget på sociale medier, men det påvirker mig at høre, hvor pressede butikkerne er lige nu, fortæller Lene Ulsø.

Hun indrømmer blankt, at hun ikke har brugt nogle penge i byens butikker den seneste uge, men at hun nu vil ændre på det. F.eks. plejer hun at købe bøger online, men har nu tænkt sig at købe sin næste bog i Tørrings boghandel.

- Selvfølgelig skal vi tage vores forholdsregler, og menneskeliv er vigtigere end butikker, men man kan f.eks. få varer leveret, hente dem i butikkens baggård eller sådan noget for at handle på forsvarlig vis, lyder det fra Lene Ulsø.

Også Henrik Hornemann understreger, at det er en ganske alvorlig situation for de lokale butikker lige nu.

- Vi har brug for, at I stadig handler, og at vi sammen bakker op om alle vores forretninger. Detailbranchen er i forvejen presset, og derfor er det ekstra vigtig, at vi holder sammen i denne svære tid, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce

Forsøg at bevar roen

Flere lokale butikker tilbyder at bringe varer ud, og har butikken åbent understreges det, at man tager alle de forholdsregler, man kan.

Personalet spritter ofte hænder, holder afstand til kunder og bliver hjemme ved den mindste tegn på sygdom. Kontanter undgås og håndtag, gelændre mv. afsprittes.

Også handelstandsforeningerne i Hedensted og Juelsminde er gået sammen om lignende opfordringer.

- Situationen er vanskelig for al detailhandelen i kommunen, men det er vigtigt for alle at bevare roen og have tro på fremtiden. Danmark åbner helt igen på et tidspunkt, og så skal vi alle være klar, lyder opfordringen fra Hedensted Kommunes butikskonsulent Heidi Baltzer Schmidt.

Regeringen har onsdag middag fremlagt et forslag med en midlertidig kompensationsordning til selvstændig og virksomheder, hvis omsætning falder markant pga. coronakrisen. Ordningen er endnu ikke vedtaget.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce