Annonce
Tørring Folkeblad

Henrik sadlede om: Fra flykaptajn i Dubai til familiefar i Ølholm

Efter en tid med fuld fart på karrieren som pilot og flykaptajn i Dubai er Henrik Horup Petersen vendt hjem til en roligere tilværelse i Ølholm. Mens han var i Mellemøsten, gik det for alvor op for ham, "hvor godt vi har det i Danmark", og det påskønner han i høj grad i dag - ligesom han nyder at være tættere på venner og bedsteforældre. Privatfoto
Henrik Horup Petersen har byttet et liv med fuld fart på karrieren i Dubai ud med en stille og rolig tilværelse med fokus på familien i Ølholm. Nu har han også startet egen coaching-virksomhed, hvor han tilbyder leder- og teamudvikling - og hjælp til folk med flyskræk.

Ølholm: Da Henrik Horup Petersen for et halvt år siden kvittede sit godt betalte job som flykaptajn i Dubai for at rejse hjem til familien i Danmark, trådte han med egne ord ud i "ingenmandsland".

Prioriteten var sådan set klar nok: Han ville have mere frihed og tid sammen med sin familie, men hvad han ellers skulle give sig til, og hvordan den daglige økonomi ville tage sig ud, havde han ingen idé om.

- Jeg vidste bare, at tiden var inde. Min hustru og børnene var taget hjem i sommeren 2019, og jeg rejste frem og tilbage mellem Ølholm og Dubai for både at passe job og familie. Det blev besværliggjort meget af corona-restriktionerne, så selvom det egentlig var meningen, at jeg ville finde et job i Danmark, inden jeg fulgte efter dem, så tog jeg beslutningen om at sige op, siger Henrik Horup Petersen.

Annonce

En gammel drøm

Det var noget af en omvæltning at gå fra en travl lederstilling med en høj månedsløn til et job som hjemmegående husfar og usikker økonomi, men for Henrik Horup Petersen har det været det helt rigtige.


Tidligere var karrieren på fuld skrue og jeg levede for at arbejde. Nu skal jeg bare arbejde for at leve.

Henrik Horup Petersen, familiefar og coach


Den lille tænkepause, der opstod, da han vendte hjem til Ølholm uden at have et job på hænderne, har også ført til, at han nu har kastet sig ud i noget, der længe har været hans drøm, nemlig at starte egen coaching-virksomhed.

Som tidligere hhv. pilot og stewardesse er Henrik Horup Petersen og Karina indbæk Uhrskov vant til at rejse meget. I 2013 flyttede de sammen til Dubai, hvor de også stiftede familie. Netop familien har dog fået parret til at flytte hjem igen efter nogle spændende år. Privatfoto

- Tanken om at være coach har jeg gået med i lang tid. Jeg har trænet piloter, og jeg kan godt lide at flytte folk på et udviklingsmæssigt niveau. Men når man i forvejen har en travl hverdag, så er det nemt at finde på undskyldninger for ikke at vælge en ny og usikker karrierevej. Da jeg først stod i Danmark uden udsigt til et job, var det til gengæld nemt at træffe beslutningen. Det har været en kæmpe omvæltning, men velovervejet, siger Henrik Horup Petersen.

Annonce

Hverdagen fungerer

Han fik sit cvr-nummer i begyndelsen af april og har allerede haft de første kunder i virksomheden. Inprout, som han har kaldt den, ligger i hjertet af Vejle, og Henrik Horup Petersen tilbyder blandt andet ledelsescoaching og teamudvikling og hjælp til folk med flyskræk.

Henrik Horup Petersen trækker meget på sine erfaringer som pilot og kaptajn i sit nye job som coach. Her vejleder han blandt andet folk med flyskræk. Privatfoto

- Begge dele er noget, jeg som pilot og senere kaptajn har været tæt på. I FlyDubai var jeg en del af rekrutterings- og ansættelsesdelen, og jeg har tidligere været med til at undervise og uddanne kabinepersonale og piloter, fortæller Henrik Horup Petersen.

Henrik Horup Petersen

  • 41 år og bosat i Ølholm.
  • Uddannet pilot og ansat i Danish Air Transport fra 2004 til 2013.
  • Flyttede til De Forenede Arabiske Emirater i 2013, da han blev ansat som styrmand i Flydubai. Blev kaptajn samme sted i 2015.
  • Startede i april 2021 sin egen coachingvirksomhed Inprout med kontor i Vejle.
  • Gift med Karina Tindbæk Uhrskov, tidligere stewardesse, nu sagskoordinator ved en ejendomsmægler.
  • Sammen har parret børnene Liva og Storm på syv og snart fire år.

Selvom den månedlige indtjening næppe kommer til at nå samme højder som ved luftjobbet i Dubai, så kunne Henrik Horup Petersen og familien ikke ønske sig noget andet.

Henrik Horup Petersen er tidligere pilot, men har nu skiftet karrierespor og er blevet coach. Det giver ham mulighed for i højere grad at prioritere familien, der blandt andre tæller hans syvårige datter Liva. Arkivfoto: Morten Pape

- Det sjove er, at da vi var i Dubai, så talte vi meget om penge og alt det, vi ville bruge dem til, men nu tænker vi aldrig på det. Vi får bare hverdagen til at fungere, og det gør den, siger Henrik Horup Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce