Annonce
Tørring Folkeblad

Her er de lokale padelbaner: Nu vil As og Aale også være med på bølgen

Padel kan både spilles indendørs og udendørs i Hedensted Kommune, når altså corona-restriktionerne tillader det. Arkivfoto: Søren Gylling
Op mod 20 padel-baner er etableret eller i støbeskeen i Hedensted Kommune. De sidst tilkomne projekter er i Aale og As.

Hedensted: Padel-sportens succes er ikke gået uset henover Hedensted Kommune. Med Juelsminde Legepark som frontløber i at indvie baner til den populære og hastigt voksende sportsgren, pibler det nu frem med bane-projekter over hele kommunen.

Se hvor herunder:


Annonce

Der er stor interesse om projektet. Vi har lavet en forening, der på bare 10 dage har fået 53 betalende medlemmer

Mikkel Bentsen, As IF

1 As

Seneste skud på padel-stammen er i As, hvor Mikkel Bentsen fra As IF har sat sig i spidsen for at få etableret to udendørs baner sammen med As Friskole.

- Vi har lavet en arbejdsgruppe på fem mand, og vi har lavet aftaler med byens foreninger og fået indhentet tilbud, så lige så snart, vi har alle pengene i hus, kan vi etablere banerne i løbet af få uger, lyder det fra Mikkel Bentsen.

De første godt 100.000 kroner til de 750.000 kroners dyre projekt er i hus og nu afventer projektgruppen en række ansøgninger til fonde og kommunen for at få finansieringen på plads.

- Der er stor interesse om projektet. Vi har lavet en forening, der på bare 10 dage har fået 53 betalende medlemmer, og vi satser på at have banerne, eller i hvert fald en af dem klar til september, fortæller Mikkel Bentsen.

Selvom afstanden mellem As og Juelsminde er kort, er Mikkel Bentsen helt sikker på, at der er plads til flere baner i området.

- Det er jo ikke til at få en tid i Juelsminde, så som det er nu er det kun for de få. Padelbanerne i As kommer til at bygge på fællesskab og frivillig arbejdskraft, fortæller han.

Allerede da padelbanerne i Juelsminde åbnede investerede foreningen i otte padle-bat, som man frit kan låne. En mulighed som mange har gjort brug af.

- Vi tror på, at padel passer godt til As. Det er for alle aldre, det er god motion og så har vi et lille opland, så det kan godt være svært f.eks. at samle et helt fodboldhold, lyder det fra Mikkel Bentsen.

2 Aale

Også i den anden ende af kommunen - i Aale - er der gjort tanker om padelbaner. Her er det byens idrætsforening ÅUI, der arbejder med projektet. Det er dog ikke endelig afgjort om foreningen vil etablere en bane.

- Det er jo en voldsomt populær sport og vi har fået en forespørgsel, om vi vil lave en bane her. Så vi har undersøgt det og har også lagt en føler ud i byen, for at høre hvor mange, der kunne være interesseret i at bruge banen, fortæller ÅUI-formand Alex Vestergaard Hansen.

Selvom flere har tilkendegivet, at de gerne vil støtte projektet med frivillig arbejdskraft har interessen for banerne i Aale dog ikke været overvældende.

- Vi kan godt være lidt bekymrede for, om det bare er en trend, der dør ud om fem år igen. Det koster jo alligevel nogle penge at lave sådan en bane, så vi skal jo også være sikre, på at det bliver brugt, lyder overvejelserne fra Alex Vestergaard Hansen.

3 BGI/TNE

På efterskolen BGI i Bjerre blev der i vinter etableret tre udendørs padel-baner. Banerne er forbeholdt eleverne, men efterskolen overvejer muligheden for at leje dem ud.

Også på True North Efterskole i Snaptun er der etableret en padelbane, som lærere, elever og Snaptun-borgere har mulighed for at booke tider på.

4 Rask Mølle

I Rask Mølle arbejder den lokale idrætsforening på at få anlagt to baner på et areal mellem multibane og tennisbaner. Det koster ca. 750.000 kroner, og fra landdistriktstrådet har foreningen fået de første 300.000 kroner. Derudover har foreningen små 100.000 kroner fra lokale til projektet.

- Vi har sendt en masse ansøgninger ud til fonde osv. og vil også sætte gang i noget crowdfunding, så vi håber stadig på, at vi kan etablere banerne i løbet af sommeren eller efteråret, fortæller idrætsforeningens formand Anja Andersen.

5 Barrit

I Barrit er idrætsforeningen og kultur- og idrætscentret gået sammen om et padelprojekt.

Her går man efter anlæg af en enkelt bane. Den placeres på en af idrætscentrets boldbaner.

Projektet har indtil videre fået 150.000 kr. fra Det Fælles Landdistriktsråd.

6 Juelsminde

I forbindelse med Legeparken i Juelsminde er der etableret to udendørs double-baner. Banerne blev indviet i august sidste år og har stort set været fuldt bookede siden.

Det koster 60 kr. at leje banen i en time.

7 Hedensted

I Hedensted er der hen over vinteren bygget flere indendørs padel-baner. På Lundagervej 22 er Padel Arena Hedensted skudt op. Her har Sune Mortensen med Vagn Clausen som investor ombygget en tom lagerbygning til en padelhal med fire double og to singlebaner, som åbner "snarest muligt". Banerne vil kunne lejes for en timepris på 300 kr i spidsbelastningstiderne.

Når coronarestriktionerne tillader det åbner Hedensted Centret derudover to indendørs baner. Banerne er bygget på Mosetoften i samarbejde med Dansk Firmaidræt. De to samarbejdspartnere har ambitioner om på sigt at udvide med udendørs baner. Planen er at der skal bygges et foreningsliv op omkring banerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Mathilde Grosbøl: - Fantastisk at kunderne har brugt tid på at rose vores butik

Annonce