Annonce
Tørring Folkeblad

Her er Hedensteds Instagram-venlige naturperler

Staksrode Skov bliver konstant forandret af jordskred, hvor store træer vælter ned over stranden. Arkivfoto: Martin Ravn
Vil du være med til at "sælge" Hedensted Kommune til turisterne, eller vil du bare gerne blære dig med, hvor lækkert et sted du bor? Hedensted-redaktionen giver deres bud på 15 steder, der gør sig rigtig godt på billeder.
Annonce

Hedensted: Bade- og legelande er lukkede, festival og koncerter er aflyst og udlandsturen ligeså. Coronavirussen har medført en række begrænsninger på vores fritids- og ferieaktiviteter.

Til gengæld har naturen fået en fornyet popularitet, men hvor skal man tage hen for at få den bedste oplevelse og ikke mindst det helt rigtige billede til de sociale medier?

Find inspiration i listen her og send gerne dit bud på et yndlingsspot i naturen til os på hedensted@hsfo.dk - så bringer vi det i avisen, hvis du altså ønsker at dele det med andre...

Kilder til inspiration

Hedensted.dk/ture: Samlet oversigt over mere end 40 forskellige vandreture, cykelruter mv. i Hedensted Kommune (Findes også som folder).

Visitjuelsminde.dk: Guide til virusfri-aktiviteter, seværdigheder i naturen, parker og haver m.m.

Friluftsraadet.dk: Inspiration til aktiviteter i naturen, samt oversigt over kløverstierne, der er fire ruter af forskellig længde med samme udgangspunkt. Findes over hele landet. Lokalt i Stouby og Hornsyld.

Hjerteforeningen.dk/hjertestier: Afmærkede motionsruter over hele landet. Findes lokalt i Tørring, Hedensted og Juelsminde.

OplevGudenaa.dk: Vandreruter, seværdigheder med mere langs Gudenåen.

Oplevmere.nu: Oversigt over hvad man må og ikke må i naturen.

Naturstyrelsen.dk: Guide til de statslige skove og naturområder samt forskellig inspiration til aktiviteter i naturen.

Udinaturen.dk: Kortbaseret oversigt over alt fra vandreruter og naturfitness til shelters og seværdigheder i naturen.

Annonce

Vest

Linnerup Mose (Hjortsvang): Tag trampestien rundt (30 minutter) og gå på jagt efter porse. Efter sigende bliver den bedste porsesnaps lavet på blade samlet ind sankthansnat.

Uldum Kær og Tørring Fælled: Åbner vidder, svaner, fugletårne og fugleliv, Gudenåen, kanosejlere og mulighed for at overnatte i shelter. Du kan fylde en hel profil med billeder fra Uldum Kær.

Tinnet Krat: Stå barfodet i vandet ved Gudenåens udspring og gå på jagt efter resterne af de store badebassiner, der engang udgjorde Danmarks første badeland. Husk #naturkanon, da området er en del af Danmarks Naturkanon

Klaks Mølle: Hist hvor vejen slår en bugt, ligger Klaks Mølle så smukt. Fuld gas på historisk landsbyidyl ved gadekæret, fang evt. en fisk i put'n'take søen.

Rask Skov: Få et langt view gennem skoven på stien, hvor jernbanen i sin tid gik og kig over voldgraven til den flotte hvidmalede Rask Hovedgård.

Annonce

Midt

Hedensted Hjertesti: Få pulsen op på gåturen i det kuperede terræn og tag en selfie med den store sten på skrænten vest for Dalbygård. Den siges at være kastet af en heks. Giv et vink til golfspillerne, husbyggerne og de græssende køer.

Skærven i Løsning: Tag børnene med på den skønne legeplads inde midt i skoven eller bestig Sandtippen og tag en mtb-tur i det kuperede landskab.

Urlev og Sdr. Aldum: Kom langt ud på landet og en tur ud i vådområdet, hvor der er masser af fugle. Varm godt op i det offentlig tilgængelige vildmarksbad ved Castberggård, så du får et dampende filter på dit billede.

Daugård Strand: Sand, hav og blå himmel. Det finder du i rigelige mængder på Daugård Strand. Hold ind på toppen af bakken og tab pusten over udsigten og gå på opdagelse i Spejdercenter Æbleskovens æbleplantage.

Ørum Natursti: 2,6 kilometers natursti. Slå et smut ned forbi Ørum Å og se, om du kan finde et af Danmarks største flerstammede egetræer, der står ved åen.

Der er næsten garanti for at møde en svane i Uldum Kær. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Øst

Naturskoven Bjerge Skov: Her har du noget så enestående som 282 hektar dansk "urskov". Er du den aktive type, så tag din mtb-cykel med derud og prøv kræfter med sporene i skoven.

Tønballe: Fra toppen af udsigtstårnet i skovkanten er der en fantastisk udsigt mod Snaptun og Hjarnø. Gå gennem sivene på stien ud til vandet og forsæt helt ind til Snaptun Havn, hvor Hjarnø-færgen futter frem og tilbage.

Staksrode Skov: På Stenhøj Strand læner træerne sig faretruende ud over skrænten, mens der i skoven gemmer sig resterne af den lille middelalderborg Stagsevold. Her er sjældne orkideer og fantastiske udsigtspunkter.

Vejlefjord v. hotellet: Du kan vandre på kurstierne i haven ved det gamle sanatorium og har du ekstra god tid så smut ud til det nyrestaurerede Træskohage Fyr.

Juelsminde: Juelsminde er sommer, sol, store is, strand og krabbebro. Oplev livet på havnen, rund Bjørnsknude eller nyd stilheden i Sandbjerg Vig.

Vejen snor sig gennem Klaks Mølle. Arkivfoto
Af med sokkerne og tag et foto i det iskolde vand ved Gudenåens udspring. Arkivfoto
"Hamsterhjulet" på Skærvens legeplads er altid garant for et godt grin og måske et enkelt brandmærke. Arkivfoto
Daugård Strand er blandt de bedste badesteder i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I Bjerge Skov er der både plads til moutainbikes og naturen. Arkivfoto: Morten Pape
Tønballe udsigtstårn snor sig om træet og er et oplagt udflugtsmål. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Parken ved Hotel Vejlefjord er en gåtur værd. Arkivfoto
Krabbebroen i Juelsminde er også et oplagt udflugtsmål. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce