Annonce
Tørring Folkeblad

Her kan du købe dit nytårskrudt: Fem byer har udsalgssteder

Sydøstjyllands Brandvæsen har godkendt, at der bliver forhandlet fyrværkeri fra 17 forskellige adresser i Hedensted Kommune i år. Der bliver dog kun solgt fra 16 adresser, eftersom Uldum IF har trukket sig fra dette års salg på grund af coronarestriktionerne. Arkivfoto: Martin Ravn
I fem byer i Hedensted Kommune kan man i år købe nytårskrudt. Det sker fra 16 forskellige adresser, hvilket er det samme antal som i 2019.
Annonce

Hedensted: Hvis man hører til dem, der godt kan lide at byde det nye år velkommen med et brag, så er der gode muligheder for at få sin lyst styret i Hedensted Kommune i år.

Hele fem byer – og herunder 16 forskellige salgssteder – står klar med raketter, batterier og knaldperler med mere. De fem byer er Hedensted, Tørring, Rask Mølle, Bjerre og Juelsminde.

I forhold til 2019 er Hornsyld og Glud ikke med længere, mens Bjerre er ny på kommunens krudtlandkort. Uldum var egentlig oprindeligt også med på kommunens krudtlandkort i år, men på grund af de seneste coronarestriktioner har man valgt at aflyse dette års salg af nytårskrudt.

Trods coronalukkede butikker mellem jul og nytår får danskerne dog alligevel mulighed for at købe nytårskrudt. Sikkerhedsstyrelsen har afgjort, at fyrværkeri er at betragte som en dagligvare, og derfor kan salg af fyrværkeri i de fleste tilfælde foregå ,som det plejer, mellem jul og nytår.

Det har været muligt at sælge nytårskrudt siden 15. december, om end man først må skyde det af fra og med 27. december.

Annonce

En række særlige krav

Det er igen i år Sydøstjyllands Brandvæsen, der har godkendt de enkelte salgssteder. Udbyderne af nytårskrudt skal i den forbindelse overholde en lang række regler og krav – blandt andet omkring opbevaring af nytårskrudtet i aflåste containere – for at kunne få lov til at sælge det.

Der hersker nogle meget skrappe krav på området – ikke mindst affødt af den voldsomme ulykke i Seest ved Kolding 3. november 2004, hvor en fyrværkerifabrik eksploderede og mere eller mindre jævnede et helt boligområde med parcelhuse med jorden.

Her foregår krudtsalget

Hedensted: T-Hansen på Vejlevej, DLG på Blæsbjergvej, Jem & Fix på Vejlevej, Hedensted Malerforretning på henholdsvis Mosetoften og Bredalvej, SuperBrugsen på Bytorvet og DacmaTech på Glarmestervej.

Tørring/Rask Mølle: ABC Lavpris på Torvegade, Tørring Cykler på Torvegade, Tørring Servicecenter i Aagade og brødrene Skovgårds Krudthus på Kildevej i Rask Mølle.

Juelsminde-halvøen: Mtec Sliddele på Klakring Stationsvej, Fyrværkerimesteren, Bjerrevej 318,  Jem & Fix, Tofteskovvej, SuperBrugsen, Rousthøj Allé og  Klakringvej 62 ved Juelsminde Fyrværkeri v/ Søren Jakobsen.

Annonce

Håndsprit med varsomhed

Coronaens lange arm når naturligvis også ud til de salgssteder, der er blevet godkendt til at sælge nytårsfyrværkeri. Det er ensbetydende med, at der skal være håndsprit til både kunder og personale.

Der er tale om en dispensation fra Sikkerhedsstyrelsens side, idet sprit og krudt ikke normalt er to ting, der går hånd i hånd.

Styrelsen har dog givet dispensation til at have håndsprit på salgssteder for fyrværkeri, hvis håndsprit til kunder er placeret ved indgangen til salgsstedet.

Håndsprit til brug for medarbejdere skal desuden placeres på disken med god afstand til fyrværkeri.

Ekstra håndsprit til opfyldning skal opbevares på afstand af fyrværkeri. Det må ikke placeres i baglokale, på lager, i container eller andre steder, hvor der opbevares fyrværkeri.

Annonce

Forbehold for ændringer

Redaktionen tager forbehold for, at der efter denne artikels deadline kan være sket ændringer i de beskrevne muligheder for at købe nytårskrudt, da udviklingen vedrørende coronasmitte kan få myndighederne til at lave nye restriktioner, når som helst man måtte finde det påkrævet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce