Annonce
Tørring Folkeblad

Hindbærsnitte, vandbakkelse eller brunsviger: Den klassiske kagemand hitter endnu

Kreativiteten er stor, når Bagergården laver fødselsdagskager på bestilling. Privatfoto
Hos Bagergården i Tørring ryger der jævnligt kagemænd og -koner over disken, men specialfremstillede fødselsdagskager med særlig udsmykning vinder også mere og mere indpas, når fødselsdagen skal holdes.
Annonce

Tørring: Lagkage eller kagemand, hjemmebagt eller hjemmebragt? Dilemmaerne kan være mange, når der er inviteret til fødselsdag. Hvis man er af den støbning, der nok har fulgt med i samtlige sæsoner af Den store Bagedyst, men som til stadighed formår at få lagkagen til at ligne noget, der har været tabt på gulvet og ikke har slik nok i skabene til at redde en klæg og sammenklasket vandbakkelse, er der dog hjælp at hente.

Blandt andet hos Bagergården i Tørring, der har stor succes med at lave fødselsdagskager på bestillinger.

- Den klassiske kagemand er stadig populær, og dem laver vi mange af både i vandbakkelse og brunsviger, men også hindbærsnitte som kagemand er blevet et hit, fortæller Berit Balle fra Bagergården.

Annonce

Specialkager vinder frem

De senere år har fødselsdags-kagemanden dog fået konkurrence af andre typer af kager til festen - om det er barnedåben og sølvbrylluppet eller fødselsdagen. Typisk store dekorerede kager ala dem man kan se i kagebagningskonkurrencerne på tv.

- Selvom der er en del, der virkelig går op i selv at bage store fancy kager, får vi også rigtig mange kager på bestilling. Når vi snakker børnefødselsdage, er det ofte kager med motiver fra de populære tegnefilm som Frost, Paw Patrol eller Gurli Gris, der hitter.

- Min fornemmelse er, at mange vælger at bestille kagen og så bruger tiden på noget andet. Også dem, der bager meget selv, kommer ind imellem forbi hos os, når tiden ikke lige rækker til de store udfoldelser i køkkenet derhjemme, lyder det fra Berit Balle.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce