Annonce
Tørring Folkeblad

Historisk Tørring-ejendom skal rives ned

Nederbygård set fra fælledvej. Foto: Ingrid Trier
"Musses gård" på Bygade i Tørring skal rives ned i det nye år. Inden da er der mulighed for at hjælpe med at tømme huset, da Tørring Idrætsforening inviterer til loppemarked i stuehuset 27. december
Annonce

Tørring: Det er for dyrt at vedligeholde, bygningerne kan ikke bruges til et lovligt kommunalt formål og det kan ikke hænge sammen økonomisk at leje den ud.

Med de tre argumenter har Hedensted Kommune besluttet sig for at rive den gamle gård i Tørring, Nederbygård, på Bygade 16, ned. Det fortæller seniorkonsulent ved Hedensted Kommune, Johan Stadil Petersen.

Gården, der i folkemunde nok bedre er kendt som "Musses Gård", blev købt af Tørring-Uldum Kommune tilbage i 2005 efter Musses (Anna Marie Hauge Pedersens) død. Hun var enke efter Viggo Hauge Pedersen, der bl.a. har fået den nærliggende Viggo Pejsens Vej opkaldt efter sig. Tørring-Uldum Kommune købte dengang gården for at have mulighed for at udvide plejecenteret Nederbylund, hvis der blev behov for det.

I de forløbne 15 år har Musse Hauge Pedersens arvinger brugt gården som et fritidshus og et mødested for slægten og har som husleje stået for vedlighold af ejendommen. En aftale, der er forsat over i Hedensted Kommune. Nu har familien dog valgt at opsige lejekontrakten, og Hedensted Kommune vil derfor rive bygningen ned.

- Der kan godt gå seks til syv måneder, inden nedrivningen går igang, men det haster ikke, da ejendommen ikke skæmmer bybilledet på nogen måde. Vi er forsat interesseret i at have råderet over grunden i tilfælde af, at plejecenteret får behov for arealet, men vi har ikke noget at bruge bygningerne til, så derfor river vi dem ned, fortæller Johan Stadil Petersen.

Nederbygård ligger lige over for Tørring Varmeværk på Bygade i Gl. Tørring. Foto: Ingrid Trier
Annonce

Tøm huset

En række af Tørrings foreninger har gennem årene brugt bygningerne ved gården til opbevaring af alt fra flagstænger til materialer til Gudenåfesten, og de er i gang med at finde nye opbevaringssteder.

I selve stuehuset er der imidlertid også lidt inventar fra Musses tid på stedet, og det har Tørring Idrætsforening fået lov til at sælge ved et loppemarked.

- Der er ikke meget, lidt reoler, lidt stole, og så supplerer vi med nogle af vores egne lopper. Men vi håber da, folk vil kigge forbi alligevel, lyder det fra Irma Meyer fra Tørring Idrætsforening.

"Tøm huset"-loppemarkedet finder sted 27. december mellem kl. 10 og 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce