Annonce
Tørring Folkeblad

Hoppeline-projekt har lokale rødder: Pernille vil revolutionere børnemusikken

Rytmikunderviser Pernille Germansen, der stammer fra Rask Mølle, gav fredag eftermiddag koncert sammen med Hoppeline i børnehaven Bøgehaven ved Bøgballe Friskole. Blandt andet med sangen "Jeg er sur" Foto: Morten Pape
3000 børnehaver og vuggestuer er landet over med i det sundhedsfremmende projekt Hoppeline. Bag projektets ørehængende sange står Pernille Germansen, der kommer fra Rask Mølle.

Rask Mølle/Bøgballe: Hvor er jeres fødder? Hvad kan man gøre med dem? Trampe, ok, så tramper vi? Trampe, trampe, trampe.

36-årige Pernille Germansen står foran en flok børn på legepladsen ved børnehaven Bøgehaven i Bøgballe, der entusiatiske tramper, hopper og danser.

Med en guitar, en mikrofon og en tromme har hun taget turen fra København for at give en koncert i den private børnehave, med det Hoppeline-projekt, som hun i en håndfuld år har været en del af.

Annonce

Projektet, der bl.a. er støttet af Nordeafonden handler om at få mere bevægelse gennem leg ind i de danske børnehaver og vuggestuer, mens det er Pernille Germansen, der gennem to album har stået for det musikalske islæt.

Mere kvalitet

For den 36-årige rytmikunderviser, der stammer fra Rask Mølle, er det blevet en ambition at bidrage med mere kvalitetsmusik for børn.

- Musik er ekstremt intuitivt, børn kan nærmest ikke lade være med at bevæge sig, når der er musik og man kan jo kun blive glad af det, fortæller Pernille Germansen efter hun i en lille time har sunget danset og grint med Bøgehavens børn.

Om Hoppeline

Hoppeline er et sundhedsfremmende projekt målrettet dagtilbud for børn i alderen 1½-6 år.

Målet er at styrke børnenes positive oplevelser med bevægelse gennem leg i et fantasifuldt univers, der samtidig styrker børnefællesskabet.

Projektet er støttet af Nordea-fonden i et samarbejde med Det Nationale Videncenter KOSMOS under UC SYD, der driver og har udviklet projektet.

Projektet har over 3.000 tilmeldte dagtilbud, der gennem projektperioden har fået tilsendt fysisk materiale. Det er ikke længere muligt at få tilsendt fysisk materiale, men materialet kan frit downloades fra projektets hjemmeside.

Hun mener musik, bevægelse og leg er det vigtigste i børnelivet, og hendes sange, som hun selv skriver og komponerer, er simple med mange gentagelser, og tekster der fokuserer på at bevæge hele kroppen gennem leg.

- Vi har mange danske fagtesange, men motorisk giver det ikke ret meget at lave fagterne til Lille Peter Edderkop, det er meget vigtigere at komme ud på gulvet og hoppe. Hvis ikke vi har grovmotorikken på plads, så kan det godt blive svært at sidde stille på en stol i skolen, lyder ræsonnementet fra Pernille Germansen.

Annonce

Vil spille for børn

Det var, efter hun droppede ud af gymnasiet for at tage et musikalsk grundkursus (MGK) fra Kolding Musikskole, at hun fandt ud at hun gerne ville kombinere sin passion for musik med at arbejde med børn.

- Jeg arbejdede i en musik-børnehave mens jeg gik på MGK og der gik tingene op i en højere enhed for mig, og faktisk var det 15 år senere en forældre fra børnehaven, der fik mig med i Hoppeline-projektet. I første omgang for at skrive en temasang, men det udviklede sig til to album, fortæller Pernille Germansen, der i dag bor i København med sin kæreste og toårige datter Rita.

Kaninen Hoppeline er maskot for projektet og er med Pernille Germansen rundt til koncerterne. Det vakte stor glæde hos børnene i Bøgehaven. Foto: Morten Pape

Ved siden af Hoppeline-projektet er hun med i en gruppe kaldet Rytmikbanditterne, der bl.a. underviser pædagoger og netop har udgivet legebogen "Lille Peter Edderkrop", der henvender sig til de 3-6-årige og deres forældre. Endelig er hun i gang med en journalistisk overbygning på RUC og har bl.a. arbejdet på flere tv-produktioner.

- Jeg befinder mig rigtig godt i den der freelance-tilværelse. Selvfølgelig drømmer jeg stadig om at komme til at stå på den store scene, men det skal bare være med børn som publikum. De er jo noget af det mest taknemmelige publikum, der findes, lyder det med et smil fra Pernille Germansen, inden hun drøner videre til den næste Hoppeline-koncert.

Der blev rystet med numserne, hoppet og grint sammen med Pernille Germansen og Hoppeline. Foto: Morten Pape
Interessen for at arbejde med børn ligger til Pernille Germansens familie. Hendes mor Linda er dagplejer og hendes far Torben underviser på en produktionsskole. Foto: Morten Pape


Vi har mange danske fagtesange, men motorisk giver det ikke ret meget at lave fagterne til Lille Peter Edderkop, det er meget vigtigere at komme ud på gulvet og hoppe.

Pernille Germansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 24

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce