Annonce
Tørring Folkeblad

Læserbrev: Hva’ mæ’ fremtiden?

Lars Jensen, Løsning, Konservative.
Annonce

Læserbrev: Problemer og udfordringer har vi nok af for tiden. Coronavirus og Covid-19. Arbejdsløshed. Flere og flere ældre som kræver pleje og omsorg. Vores børns uddannelse, grøn omstilling og erhvervslivet. Ja, sådan kunne man blive ved.

Derfor er det bekymrende, at næste års budget for Hedensted Kommune stort set kun har formået at skrabe lidt i overfladen. Gode hensigter er fint nok. Men det er handling, der tæller.

Flertallet i byrådet har også mere end svært ved at male et nyt billede af fremtiden. Det virker mest af alt, som om man har besluttet sig for blot at vente og se, om ikke der skulle dukke nogle løsninger og nye muligheder op af sig selv.

Hvad kan vi se i forslaget til budget 2021? Jo, der skal for lånte penge sættes gang i en omfartsvej. Der skal bygges en ny daginstitution – sårbare unge have mulighed for at gå til psykolog. Det kan man selvfølgelig ikke udsætte noget på. Men er det virkelig tidspunktet at ofre et kæmpe millionbeløb på en ny omfartsvej lige nu? Var der ikke mere presserende emner at tage fat på? Hvordan vi får flere klimaveje? Få prioriteret trafikplanen? En samlet plan for udskiftning af kommunens samlede flåde af forurenende diesel- og benzinbiler til nye moderne el-biler? Og flere ladestandere?

Hvis vi ikke tør tænke fremad, er det kun problemer, der venter på os: Udligningsreformen har skåret 30 mill. kr. ud af den kommunale økonomi allerede nu. Vi bliver flere og flere ældre. De koster. Vi skal aktivt arbejder os ud af coronakrisens skygge, ellers risikerer vi, at alle dem, der mistet jobbet i år, hænger fast i ledighed. Hvis ikke vi starter nu med en langsigtet planlægning, mister vi værdifulde naturområder. Vi skal have en klar grøn strategi, før de andre kommuner i regionen.

Vi må have en samlet plan, der inddrager både borgere og politikere. Sammenhæng mellem de forskellige løsninger, der er behov for, når vi skal tackle udfordringerne med klima, social tryghed og service, uddannelse, arbejdsliv. Ja, fortsæt selv. En sammenhængende udviklingsplan, der matcher en ny virkelighed.


Vi skal have en klar grøn strategi, før de andre kommuner i regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Springvandet slukkes

Tørring Folkeblad

Adventsmøde i Hammer

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 46

Annonce