Annonce
Tørring Folkeblad

Ingen planer om salg af Koutrupgård

Tønballegårds tid som naturcenter begyndte i 1996. Til sommer næste år er det slut, og der skal derfor findes et nyt formål til den fredede ejendom, som kræver penge til vedligehold. Arkivfoto: Martin Ravn
Til sommer ophører Koutrupgård ved Tørring og Tønballegård ved Snaptun som naturskoler. Men mens Naturstyrelsen barsler med at finde til salg-skiltet frem i Snaptun forholder det sig anderledes i Tørring.
Annonce

Snaptun/Hammer: De seneste mange år har Tønballegård og Koutrupgård fungeret som naturskole - undervisningssted og udlugtsmål for skoler fra Hedensted, Vejle og Billund kommuner.

Hedensted Kommune har dog besluttet at aftalen ikke forlænges, fordi Naturstyrelsen i forbindelse med fornyelse af den gamle kontrakt hævede prisen. Kontrakten ophører derfor i juni 2020.
I Snaptun har det ført til at en lokal arbejdsgruppe forsøger at skabe et økonomisk grundlag for at leje Tønballegård, så den og naturen også i fremtiden kan komme lokalsamfundet og besøgende til gavn. Lykkedes det ikke, vil Naturstyrelsen se på et salg af den fredede herregård. Tønballegård er nemlig for dyr at have stående uden indtægter, lyder det.
Annonce

Beholder Koutrupgård

Anderledes forholder det sig med Koutrupgård. Ejendommen ophører også som naturskole, men er ikke så udgiftstung og har beliggenheden ved Gudenåens udspring med sig. Derfor har Naturstyrelsen ikke planer om at sælge.

- Koutrupgård ligger i et område, der er udpeget som et af 15 i Danmarks Naturkanon. Det forpligter, så den kan vi godt investere lidt i og opgradere, men det er ikke det, vi går og arbejder på lige nu, siger skovrider Inken Breum Larsen, Naturstyrelsen Trekantsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce