Annonce
Tørring Folkeblad

Irene har startet motorcykelklubben "Unge På MC Danmark"

Den 21-årige MC-entusiast Irene Lehtonen Hansen er administrator af et facebook-forum for unge mc-entusiaster og stifter af motorcykelklubben "Unge På MC Danmark". Foto: Mads Dalegaard
Irene Lehtonen Hansens interesse for at køre på motorcykel er noget hun rigtig gerne vil dele med andre unge. Derfor er hun administrator for et landsdækkende Facebook-forum for unge motorcyklister, hvilket har ført til en knopskydning i form af stiftelsen af motorcykelklubben "Unge På MC Danmark".
Annonce

Tørring: MC-entusiasten Irene Lehtonen Hansen, der bor på et nedlagt landbrug tæt ved Tørring, har i en tre-fire år været administrator af et landsdækkende Facebook-forum, hvor der lige nu er lidt over 1100 unge motorcyklister samlet. Det hedder "Unge På MC Danmark", men det var ikke nok for den ihærdige Tørring-pige.

- Da sidste års motorcykelsæson gik på hæld, og jeg gik rastløs rundt i garagen og snakkede med min motorcykel, kom tanken til mig om at stifte en MC-klub ud fra Facebook-forummet, som skulle fungere som en arbejdsgruppe for at sætte et større fokus på unge, danske motorcyklister, siger Irene og fortsætter:

- Derfor satte jeg mig ned ved min computer og gik i gang med at designe klubmærker, skrive love og vedtægter og til sidst samle en gruppe. Det hele flaskede sig, og jeg står nu med en nyoprettet MC-klub som både fungerer som arbejdsklub, hvor der arbejdes med forskellige projekter, men også som en frivillig forening, siger hun.

Motorcykelklubben Unge På MC Danmark er meget lidt rocker-agtige. Det er helt almindelige unge med job og uddannelse. Ikke desto mindre har de fået lavet rigtige læderveste med klublogoet som rygmærke. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Ude og promovere klubben

Hun fik ret hurtigt et samarbejde op at stå med Danmarks største motorcykelforening, MC Touring Club, og senere hen den kendte MC-Youtuber ved navn Jepay.

- Derfor kunne mange møde mig på Motorshow i Herning først på året, hvor jeg som klubbens præsident foruden vicepræsident og kasserer var at finde rundt på messen, hvor vi flittigt uddelte flyvers for gruppens første projekt. Jeg kunne jo ikke bare stifte en arbejdsgruppe uden at starte noget arbejde, og derfor er vi i fuld gang med at arrangere Danmarks meget muligt første motorcykeltræf kun for unge motorcyklister, som vil finde sted i weekenden i uge 25 på MC Touring Camp ved Kolind på Djursland, beretter hun.

- Her skal vi hygge os, køre ture sammen, høre god musik og deltage i fede konkurrencer. Det bliver megafedt. Målgruppen er unge fra 18 til 30 år, men det er ikke noget vi går voldsomt op i. Er man ældre end 30 år, men brænder for vores projekt, så skal man være hjertelig velkommen, siger Irene Lehtonen Hansen.

Annonce

Læderveste med rygmærker

Med hensyn til selve MC-klubben "Unge På MC Danmark" er det ikke meningen, at der skal være mange medlemmer i den. I øjeblikket er der seks fuldgyldige medlemmer, der alle er udstyret med rigtige læderveste med Unge På MC Danmark-klublogoet som rygmærke.

- Jeg vil sige, at vi maksimalt skal være 25 medlemmer. Det er en lille uformel hyggeklub, hvor vi bare mødes for at køre en tur sammen i ny og næ, og når vi skal have koordineret et projekt som nu sommerens motorcykeltræf på Djursland, siger Irene, der oplever den 1. marts som en slags juleaften. Det er nemlig her motorcykelsæsonen starter for langt de fleste motorcyklister, idet der ikke er mange, der kører om vinteren. Når man må vente til denne dag med at køre, er det på grund af, at en motorcykel typisk kun er dækket forsikringsmæssigt fra denne dato og frem til ultimo november.

Irene Lehtonen Hansen er stifter af og præsident for mc-klubben Unge På MC Danmark, hvor hun går under navnet "Sirene". Måske fordi hun både er meget snakkende og meget grinende. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce