Annonce
Tørring Folkeblad

Jan ville bare bygge et hus til sig selv - nu står han med et helt boligkvarter

Jan Nordahl ledte oprindeligt efter en byggegrund til sig selv og sin hustru, men det var ikke så let at finde den rigtige. Han endte med at lave en stor udstykning i Aale og har selv købt en af grundene. Her går han i gang med at bygge om en måneds tid. Foto: Mads Dalegaard
Parcelhuse med plads til heste i haven og Gudenåen som nærmeste nabo. Sådan lyder opskriften på et nyt boligområde i Aale, hvor Jan Nordahl netop har sat 17 byggegrunde til salg. Han vil også bygge 26 rækkehuse i området, der har fået navnet "De tre enge".

Aale: På Raskvej i udkanten af Aale arbejder gravemaskiner, landmålere og arkæologer lige nu på højtryk for at gøre klar til et nyt boligområde.

Manden bag er den lokale el-installatør Jan Nordahl, der for nogle år siden købte den gamle gård på Raskvej 28 for at udstykke byggegrunde og opføre rækkehuse på de tidligere marker.

Det er det projekt, der nu er ved at se dagens lys. Byggeriet af de 26 rækkehuse går i gang om halvanden måneds tid, og de 17 store parcelhusgrunde er netop sat til salg.

Annonce

Jan Nordahl har selv købt den første, og det er faktisk det - drømmen om at bygge et nyt hus til sig selv og familien - der er baggrunden for hele projektet.


Man kan vel godt sige, at mit boligprojekt har grebet om sig.

Jan Nordahl


- Jeg var på udkig efter en byggegrund i Aale, men havde svært ved at finde den rigtige. Derfor tog jeg kontakt til Hedensted Kommune for at høre, om det kunne lade sig gøre at udstykke en grund her omkring Raskvej. Det kunne det ikke, sagde de, men hvis jeg købte jorden herude, kunne jeg få lov til at lave en større udstykning. Så det gjorde jeg, siger Jan Nordahl.

Der skal være plads til heste i haven

Han har ikke lavet lignende projekter tidligere, men er som el-installatør vant til at have med husbyggeri at gøre. Sammen med sin hustru, Gitte Nordahl, har han desuden en virksomhed med fokus på blandt andet hesteterapi.

En af de ting, parret i sin tid selv ledte efter, da de ville bygge nyt, var derfor en grund, der var stor nok til, at de også kunne have deres heste der.  Og det kan man på flere af grundene på "De tre enge", som den nye udstykning på Raskvej hedder.

Området ligger i udkanten af Aale by, og de 17 grunde er ved at blive byggemodnet. Vejle Museerne har også lavet arkæologiske forundersøgelser, der viser, at stedet tidligere har været beboet, formentlig i den ældre jernalder fra år 200  til 400. Foto: Mads Dalegaard

- På nogle af grundene er der mulighed for at bygge egen stald, og de grunde er store nok til, at man kan have sine heste gående i haven. Derudover kommer der en fælles stald med plads til seks heste, og der er flere fællesarealer, hvor hestene eller kvæg kan græsse, siger Jan Nordahl.

Annonce

Stor interesse for både grunde og rækkehuse

Grundene ligger med udsigt til åbent landskab, og de grænser op til Gudenåen på den ene side. På den anden ligger Aale, og stisystemer fører tilflytterne trygt til byens lille skole.

Parcelhusgrundene har en størrelse på mellem 1050 og 8800 kvm, og priserne spænder fra 385.000 kr. til 850.000 kr. De er først lige blevet sat til salg hos ejendomsmægleren, men fem af dem er allerede afsat til borgere, der i forvejen bor i Aale og af den vej har hørt om projektet.

Det nye boligkvarter er opdelt i tre områder, Bjørneengen (tv.) med seks parcelgrunde, Kløverengen (th.) med 11 parcelgrunde og Blomsterengen (øverst), hvor der skal bygges mellem 20 og 26 rækkehuse. Der er gjort plads til store fællesarelser, og der er planlagt stier til både Aale Teltplads og kæret.

Også de nye rækkehuse har vakt lokal interesse, og Jan Nordahl har indgået mundtlige aftaler med den første håndfuld borgere.

Der er planer om i alt 10-13 dobbelthuse, hvor hver bolig får en størrelse på mellem 90 og 130 kvm. Jan Nordahl er lige nu i dialog med boligforeningen Domea om, at de skal varetage udlejningen af fem dobbelthuse.

Der er masser af aktivitet på Raskvej lige nu, hvor blandt andet landmålerne er i gang. Foto: Mads Dalegaard

De første seks rækkehuse bliver klar til indflytning i slutningen af året, og til den tid håber Jan Nordahl, at han også selv er klar til at flytte ind i sin nye bolig.

- Jeg går i gang med at bygge, når de sidste tilladelser falder på plads om en måned til halvanden, og så håber jeg på at kunne flytte ind i november, siger Jan Nordahl.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Kirkecafé med fhv. formand for Etisk Råd

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalopgør om biodiversitet i Løsning: Steffan og Sten lagde arm i knæhøjt græs ved Trampekær Sø

Tørring Folkeblad

Koncert med Gospel D'Light

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 37

Tørring Folkeblad

Flagallé i fare for at forsvinde: Nu skal flere frivillige frem i lyset

Tørring Folkeblad

119 var samlet til bankohygge i byparken

Tørring Folkeblad

Frisør lukker salon midlertidig på grund af coronasenfølger

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejsager handler om privatisering

Tørring Folkeblad

Klummen: Om høst og mørkning

Hedensted/Juelsminde Avis

14 svømmere, fire løbere, et fodboldhold og en enkelt kuglestøder hædret for sportsresultater

Tørring Folkeblad

Sognegård: Vi regner ikke med det bliver et problem at finde Sørens afløser

Tørring Folkeblad

Ny mandagsklub havde succes fra dag et

Tørring Folkeblad

Trods bugnende ordrebøger: Mangel på arbejdskraft får sognegårds-forpagter til at kaste håndklædet i ringen

Tørring Folkeblad

Loppemarked skal skaffe penge til nye stole og borde

Tørring Folkeblad

Lille landsby fejrer 100 års jubilæum: Skovby blev bygget af husmænd

Hedensted/Juelsminde Avis

SF: Vi vil investere i mennesker og anviser også penge

Hedensted/Juelsminde Avis

Kristendemokraterne ønsker sig en ældrepleje i topklasse

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik om "trafikfarligt græs": Jeg efterlyser handling, så både trafiksikkerheden og trygge bilister igen kan forenes

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsmedlemmer: Hedensted skal være Danmarks bedste kommune at være frivillig i

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 36

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi vil gerne i valgforbund med KD og R, hvis Birgit Jakobsen fortsat vil pege på Kasper Glyngø som borgmester

Hedensted/Juelsminde Avis

Deltidsbrandmand gennem 10 år: Jan glemmer fødselsdage, men ikke datoen for sin første vagt

Annonce