Annonce
Tørring Folkeblad

Janie begynder at tænke på julegaver i august: Jeg elsker at give gaver, men hader at stå i kø

Janie Ryberg er selvstændig fotograf i Flemming. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Julegave-indkøb kan dele folk i to lejre. Dem, der elsker det, og dem, der hader det. 36-årige Janie Ryberg fra Flemming tilhører første gruppe og begynder allerede at gøre de indledende øvelser lige efter sommerferien. Det sparer hende for både penge og jule-stress.

Flemming: Når kalenderbladet vendes til december, så skal samtlige julegaveindkøb være klaret.

Sådan lyder det erklærede mål fra den 36-årige selvstændige fotograf og mor til to Janie Ryberg. Et mål hun har opnået de sidste mange år.


Jeg beder faktisk folk om at komme med deres ønskesedler inden 1. november. Hvis de ikke gør det, truer jeg dem med, at de får et gavekort.

Janie Ryberg


- Hvorfor?, Jamen, har du prøvet at stå i december bagerst i en alenlang kø? Tage ind til byen for at købe tre gaver og ende med at stå i kø i fire timer? Jeg magter det ikke, lyder forklaringen med et grin fra Janie Ryberg.

Hun begynder allerede så småt at tænke på julegaver i august, hvor familiens fødselsdage er overstået, og næste gaverunde derfor er jul.

- Jeg ved på forhånd, hvad nogle, f.eks. min mor, ønsker sig, så derfor holder jeg løbende øje med tilbuddene og slår til, når der er et godt tilbud. Jeg beder faktisk folk om at komme med deres ønskesedler inden 1. november. Hvis de ikke gør det, truer jeg dem med, at de får et gavekort, lyder det fra Janie Ryberg, der allerede har de to første julegaver til at ligge klar i skabet.

Corona påvirker ikke

Hun skal i år ud at købe omkring 12 gaver, plus kalendergave, mandelgave og gaver til pakkeleg. Ved at handle lokalt og løbende, mener hun, at hun både sparer tid og penge.

Fordi hun er ude i så god tid, mener hun heller ikke, at corona-restriktionerne får indflydelse på hvor, hun vil lægge sin julehandel. Det vil primært være i de lokale butikker og kun i begrænset omfang på nettet.

- Jeg synes, der ligger noget personligt i at købe julegaver, og jeg synes, det er rigtig hyggeligt, når jeg kan gøre det i god tid. Når jeg slipper for at bruge min tid på at stå i kø i december, er der til gengæld tid til at spise æbleskiver hver weekend, tage i Plantorama 17 gange for at se juleudstillingen og bruge tid på at pakke gaverne pænt ind med silkebånd, fortæller Janie Ryberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce