Annonce
Tørring Folkeblad

Jeg er blevet vild med gummistøvler og jord under neglene

Mai Mortensen er ny klummeskribent på ugeavisen. Onsdag 24. marts 2021. Foto: Mads Dalegaard

Et langt år har stået i coronaens tegn. Den har begrænset vores bevægelsesfrihed, medført udskydelser af sociale sammenkomster og afsavn af forskellig karakter.

For nogle af os har det givet sig udslag i tristhed, opgivende tanker og et generelt dårligere humør. I lang tid har vi ikke kunnet tage en cafétur med vennerne eller et smut forbi fredagsbaren, når klokken ringer ud. Vi har ikke afholdt de julefrokoster eller påskefrokoster, som vi ellers plejer at værne så meget om, og vi har ikke kunnet nyde en fridag i svømmehallen eller i biffen med ungerne.

Men herhjemme hos os har coronaens indskrænkelser også åbnet op for at finde glæder i andre ting. Jeg tror endda, jeg vil gå så langt som at sige, at jeg har fået en ny hobby. Nemlig min have.

Annonce

Hvor jeg før anså det at pille ukrudt, feje fliser eller vande blomster som en sur pligt, kan jeg nu mærke, at havearbejdet faktisk giver mig energi. Jeg har sandelig aldrig tænkt på mig selv som en, der har ’grønne fingre’ – faktisk har jeg haft svært ved at holde liv i ret meget i min have (udover mælkebøtter). Men pludselig tager jeg mig selv i at bruge flere timer udenfor, end jeg bruger indenfor. Og endda nyde det!

Mine gummirøjsere har gennem foråret været mit foretrukne fodtøj, og mine negle er aldrig blevet skrubbet så meget med neglebørste som i de seneste par måneder. Jeg mærker en lille spænding som udløses, hver gang jeg går ud i haven og ser, hvordan kartofler, gulerødder og radiser har fundet vej længere op gennem jorden og er i gang med at blive til gode afgrøder i min lille køkkenhave. 

Det er virkelig en stor tilfredsstillelse at opleve. Tænk at jeg er i stand til at få noget til at gro. Det giver faktisk en eller anden nyfunden form for selvtillid. Også selvom jeg godt er klar over, at en abe sikkert ville kunne dyrke kartofler.

Udover urtehave og bærbuske er vi også gået all-in på blomster. En mindre "vild blomstereng" med flerfarvede sommerfuglebuske spirer og er ved at gøre sig klar til værtsskabet for diverse insekter. Jeg elsker at se på alt det liv og smukke nuancer, der er kommet i vores have. Jeg forudser en sommer med masser af gode timer i det fri med både familie, venner og naboer.

Jeg vil afslutte denne grønne fortælling med at afsløre noget lettere bekymrende. Ved min sidste online forelæsning tog jeg mig selv i at sidde og tænke over, om min kompost mon udvikler sig som den skal, eller om jeg burde investere i nogle kompostorm. Hvem er denne kvinde? Det må da være coronaens værk. Ikke desto mindre må jeg jo erkende, at jeg kan li hende..

Har Corona mon også fået dig til at opdage nye sider af dig selv?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce