Annonce
Tørring Folkeblad

Jeppe fra Hedensted er en af mændene bag madspilds-app - det var en sjov men også hård tid

Jeppe Hüttel fra Hedensted har været med til at løbe madspilds-app'en Too Good To Go i gang. Selvom det var et stressfyldt arbejde, fortæller han, at han ser tilbage på årene med glæde. Privatfoto
Oldebarn til stifter af Hüttel Emballage Brdr. Hüttel A/S, 28-årig Jeppe Hüttel fra Hedensted, var med til at gøre madspilds-app'en Too Good To Go synlig for danskerne - en tid, han forbinder med stor glæde. Også selvom han endte med at blive syg af stress sit job.
Annonce

Hedensted: Madspildsfirmaet og -app'en Too Good To Go, hvis mission er at reducere madspild, er i dag kendt af mange danskere.

Men de færreste ved sikkert, at det er 28-årige Jeppe Hüttel fra Hedensted, oldebarn til stifteren af Hüttel Emballage Brdr. Hüttel A/S, der har været en af motorerne bag Too Good To Go.

Det seneste år har han boet på Nykøbing Falster med sin daværende kæreste. Nu er han for en stund på vej tilbage til sine forældre i Hedensted, indtil han kan flytte i lejlighed i Aarhus. Seneste arbejdsplads var McDonalds - her kom og gik han efter skemalagt arbejdsplan.

Og det har været godt - og samtidig en kæmpe kontrast til den måde, Jeppe Hüttel har levet sit arbejdsliv på de senere år, fra 2015, hvor han var med til at etablere Too Good To Go sammen med et team på fire andre personer.

- Jeg boede i Horsens med min kæreste og arbejdede i Bilka. Hun ville gerne flytte til København, så jeg kontaktede min bekendte Stian Olesen (medstifter af Too Good To Go, red.), der dengang var ejendomsmægler derovre, for at høre ham, om han kendte til steder, vi kunne leje en lejlighed af. Og ikke mindst om han kendte en, der manglede en sælger.

- Han skrev tilbage, om jeg ville tage et Skype-møde med ham. Han var i gang med et projekt, Too Good To Go, fortæller Jeppe Hüttel.

Jeg var vild med firmaets vilje til at lykkes. Jeg satte mig bare i bilen og kørte. Hos nogle forretninger bankede jeg spontant på døren. Hos andre havde jeg booket et møde forud for ankomst. Min arbejdsuge bestod typisk af 80 til 100 timer.

Jeppe Hüttel

Annonce

Fra 100 til 37 timer

I dag ved Jeppe Hüttel alt om, hvad det vil sige at have en pionerånd helt inde på livet, og han har kun godt at berette om sin tid med Too Good To Go, selvom det skulle vise sig at slide gevaldigt på helbredet.

- Jeg blev ansat til at sælge og køre landet tyndt. I begyndelsen var det udelukkende buffetrestauranter, vi gik efter, fortæller Jeppe Hüttel, der senere også rundede Hedensted Kommune.

I 2016 udvidede teamet tanken til også at omfatte bagere, og derfra udviklede det sig.

- Jeg var vild med firmaets vilje til at lykkes. Jeg satte mig bare i bilen og kørte. Hos nogle forretninger bankede jeg spontant på døren. Hos andre havde jeg booket et møde forud for ankomst. Min arbejdsuge bestod typisk af 80 til 100 timer, fortæller Jeppe Hüttel.

Sammen med de mange arbejdstimer, flyttede han også bopæl i København en del gange. Søvn blev ikke prioriteret, og i 2018 blev han ramt af stress.

Alligevel kigger Jeppe Hüttel i dag med glæde tilbage på Too Good To Go-tiden, som han betegner som den mest spændende periode i sit liv.

- De første tegn kom under en familieferie i Spanien i 2017. Mit hjerte kørte derudaf med 200 kilometer i timen. Jeg måtte trække stikket i 2018, fortæller Jeppe Hüttel.

Han tog for en periode hjem til forældrene i Hedensted, men vendte tilbage i en lidt anden jobfunktion og på det, han betegner som nedsat tid - en arbejdsuge på 50 timer.

Annonce

Næste stop Aarhus

- Jeg kom senere ned på 37 timer. Virksomheden voksede, der kom langt flere medarbejdere til samt investorer. Jeg savnede pionerånden, de gode gamle dage. Så jeg sagde op, fortæller Jeppe Hüttel, der netop har været rundt i Aarhus for at søge job. I alt 38 steder.

- Jeg satser på, et af stederne udløser et arbejde inden længe, siger Jeppe Hüttel, der planlægger at flytte til smilets by 1. februar. I tidsrummet mellem Too Good To Go og årsskiftet har han udover et job på McDonalds blandt andet også arbejdet i forsikringsbranchen.

- Spørger man mig, om jeg savner Too Good To Go-tiden, er svaret ja. Det gør jeg sgu. Det var en fed tid, siger Jeppe Hüttel, hvis arbejdseventyr endte med at udløse en aktieoption fra firmaet, en såkaldt warrant.

Too Good To Go har i dag 500 ansatte og er at finde i Norden og i 14 vesteuropæiske lande. Her distribuerer firmaet restmåltider for op mod 37.000 forretninger og kæder, der tilsammen har reddet 28 millioner kilo dagligvarer, bagværk og alskens anretninger i at ende i skraldespanden.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce