Annonce
Tørring Folkeblad

Joans butik i Tørring er i finalen til Detailprisen 2020: Indehaver tænker ud af boksen

Joan Nordahl er indehaver af modebutikken Viola i Tørring, og er selvsagt stolt over, at hendes butik er blevet nomineret til Detailprisen 2020 i Hedensted Kommune. Foto: Mads Dalegaard
Joan Nordahl har stået i spidsen for modebutikken Viola på Bredgade i Tørring i fem et halvt år, men har faktisk arbejdet i butikken i 12 år. Hun og hendes personale gør det så godt, at kunderne har indstillet Viola til Detailprisen 2020.

Tørring: Dametøjs- og livsstilsbutikken Viola finder man på Bredgade 2 i Tørring. Butikken ejes og drives af den 53-årige Joan Nordahl, og hun og hendes personale er med i finalefeltet til den nystiftede detailhandelspris i Hedensted Kommune, Detailprisen 2020, sammen med seks andre butikker.

Det er nogle af butikkens kunder, der har indstillet Viola, hvorefter et dommerpanel har udvalgt butikken som én ud af syv finale-deltagere. Én af indstillingerne fra kunderne lyder således:

"Pigerne i butikken gør det supergodt, og Joan er rigtig god til at tænke ud af boksen og lave anderledes ting. Lige fra pyjamasfest til natåbning og mange gode livesalg under coronaen. Derudover er hun ærlig og giver en fantastisk service, så jeg mener virkelig, at butikken fortjener denne pris", lyder det i indstillingen.

Annonce

- At blive indstillet til prisen, og oven i købet være med i finalefeltet - det er da mega-lækkert. Tænk sig, at vores kunder har taget sig tid til at rose vores indsats. Det er jeg selvsagt vildt glad for, siger Joan Nordahl, der overtog Viola fra den forrige indehaver Sussi Væver for fem et halvt år siden.

Startede som ansat

Inden det kom så vidt nåede hun at arbejde i butikken som almindelig ansat i seks et halvt år.

- Jeg er bare havnet på den rette hylde rent arbejdsmæssigt, så det gav god mening at overtage butikken, da det blev en mulighed, siger Joan Nordahl, der oprindeligt er uddannet kommis indenfor Dansk Supermarked.

Detailprisen 2020

Detailprisen 2020 er en nystiftet pris, som er søsat af Hedensted Erhverv for at sætte fokus på kommunens mange forskellige butikker.

44 butikker er blevet indstillet til prisen af kunderne, og et dommerpanel har så udpeget syv finalister.

De syv finalister er: Lykke & Lykke i Juelsminde, Grosbøl i Uldum, Lifestyle i Hedensted, Sølvbjerg Shoes i Hedensted/Juelsminde, Checkpoint i Juelsminde, Viola i Tørring og Blomsterhuset Ramdal i Tørring.

Alle syv butikker er over de sidste uger blevet portrætteret i Hedensted/Juelsminde Avis og Tørring Folkeblad.

Vinderen af Detailprisen 2020 modtager et kunstværk og en pris - begge dele designet af lokale kunstnere og virksomheder. Det sker fredag 28. maj.

Inden Viola blev hendes arbejdsplads for 12 år siden nåede hun blandt andet også at arbejde i den lokale boghandel i Tørring og i en børnehave.

Til at hjælpe sig med at drive butikken har Joan Nordahl tre fastansatte medarbejdere plus et par hjælpe-piger.

Annonce

Satsede på live-salg

De faste medarbejdere har dog været hjemsendt på lønkompensation i perioder under diverse corona-nedlukninger, men her har venner og familie så trådt til i forhold til at hjælpe Joan med at holde forretningen kørende.

- Under den første nedlukning af Danmark i marts sidste år dalede omsætningen da en del, men jeg fik ret hurtigt, med hjælp fra venner og familie, rebet sejlene via live-salg over Facebook . Vi afholder også altid et modeshow forår og efterår, og det lavede vi så i en virtuel udgave i stedet for, siger Joan Nordahl, og fortsætter:

- Selv om det mest er nedsatte varer, som folk går efter ved disse live-salg over nettet, så har det gjort, at jeg har kunnet holde skruen i vandet. Ikke mindst fordi det har tiltrukket mange flere og mange nye kunder, så nu sender vi pakker til både Skagen, Bornholm og Esbjerg eksempelvis. Efter hvert live-salg sender vi mellem 20 og 40 pakker afsted, siger Joan Nordahl.

Annonce

Har også en webshop

Butikken råder også over en webshop, hvilket også har medvirket til at holde gang i hjulene på trods af diverse corona-benspænd fra Mette Frederiksen & Co.

Mange lokale har selv hentet deres pakker ved døren, men Joan Nordahl har også selv kørt rundt og afleveret pakker.

Og selv om den fysiske butik i Tørring er åben og oppe i gear igen, så fortsætter Viola ikke desto mindre med live-salg over nettet.

- Det er en god måde at profilere sig på, og vi bruger disse live-sendinger til meget andet end direkte salg. Vi bruger dem også til at give gode mode-tips. Hvordan man udnytter sin basis-garderobe noget bedre, men også information om alt fra styling og tøjvask til bæredygtighed, siger Joan Nordahl, der fortæller, at hendes medarbejdere faktisk sælger deres eget secondhand-tøj i butikken.

- Det er en stor succes, og det er ikke noget, der tager noget fra mig. Det er da bare med til at skabe endnu mere interesse for vores butik og koncept, siger Joan Nordahl, der godt kan lide, at der engang i mellem sker noget nyt og utraditionelt.

Annonce

Natåbent for to år siden

- For to år siden i november valgte jeg at skyde julesalget i gang med nat-åbent, hvor kunderne skulle komme i pyjamas eller nattøj, hvis de ville have deres rabatter. Det blev en stor succes, siger hun.


At blive indstillet til denne pris, og oven i købet er med i finalefeltet, det er da mega-lækkert. Tænk sig, at vores kunder har taget sig tid til at rose vores indsats. Det er jeg selvsagt vildt glad for.

Joan Nordahl, indehaver af modebutikken Viola i Tørring


Og hvorfor er det så lige, at butikken hedder Viola?

- Jo, ser du da den forrige ejer skulle finde på et navn til butikken, der blev åbnet i 2008 i Rask Mølle, så lod hun sig inspirere af, at der er mange vejnavne med blomsternavne i Rask Mølle, men ingen Violvej. Ergo Viola, siger Joan Nordahl, der på fredag 28. maj finder ud af, om Viola løber med Detailprisen 2020 eller ej.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at butikken blev flyttet fra Rask Mølle til Tørring i 2010, hvor den blev udvidet i 2011.


Joan Nordahl har drevet Viola i fem et halvt år efterhånden, men har faktisk arbejdet i butikken i 12 år, idet hun startede som almindelig ansat i butikken, da den blev drevet af Sussi Væver. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce