Annonce
Tørring Folkeblad

Johnny Madsen kunne ikke komme - men der er fadøl, pølsehorn, due-spil og varm Underberg

En fast tradition er et gruppebillede, når de ankommer til Jelling. Avisen havde fået to at vælge mellem, og på denne var der ikke en bar røv. Privatfoto
I Lindved er det blevet en fast tradition for familien Markussen at byde venner og bekendte forbi til forfest inden Jelling Musikfestival. En godt 17 år gammel tradition, der vokser år for år - og som samler folk denne ene gang om året.
Annonce

Lindved: - Vi starter altid klokken otte med en varm Underberg, siger Peter Markussen.

Ja, faktisk er det et krav for at være med, for som brormand Ulrik Markussen siger, så dukker nogle op for at drikke den, og efterfølgende dejser de om på sofaen til en lille lur.

De to fortæller om, hvordan dagen starter, når der er havefest forud for Jelling Musikfestival.

Det foregår hjemme ved forældrene, Johannes og Lisbeth Markussen, der bor i Lindved, og det foregår altid på festivalens anden dag - og her tælles den første "halve" dag ikke med. Med andre ord er det i år om fredagen 31. maj. Og det forklarer også, hvorfor det ikke er alle, der er lige friske klokken otte - nogle kommer nærmest direkte ude fra festivalpladsen.

Lisbeth og Johannes Markussen lader hvert år 60 mennesker holde fest i deres have, og de gør det med stor glæde. Privatfoto
Annonce

Den ene dag om året

Traditionen begyndte for cirka 17 år siden, og så har den holdt ved, selv om gruppen af venner efterhånden er spredt ud over det ganske land.

- Vi har folk, der kommer hjem fra København for den ene dag, og der er nogen stykker, som man kun ser den ene gang om året, siger Ulrik, der så kan tilføje, at der er kommet flere til siden - også nye unge kræfter.

I år bliver de over 60 i haven i Lindved, hvor der er fadøl, slush ice med vodka og andre våde varer. Og så er der pølsehorn til dessert, for sådan var det for 17 år siden, og sådan er det stadig i dag. Om eftermiddagen går turen så i bus til Jelling. Prisen for mad og drikke er 100 kroner, og prisen for bussen er 50 kroner.

- Det er samme pris, som det altid har været. Det er sådan noget, man ikke kan lave om på, siger Johannes.

Annonce

Madsen kunne ikke

En tradition har de dog været nødt til at ændre - eller droppe. Johannes har nemlig duer i haven, og de er til konkurrence om lørdagen, der normalt er anden dag på Jelling Musikfestival. Derfor har de altid spillet på, hvilken due der kommer først hjem. Når de i år samles om fredagen, må de derfor droppe det.

Så er der heldigvis andet at lave. Haven har blandt andet en Brun Scene - inspireret af den orange på Roskilde Festival - hvor der gerne bliver spillet et nummer med dårligt guitarspil som underlægningsmusik.

En enkelt gang har de faktisk forsøgt at få et mere etableret navn til at komme. Lisbeth havde skrevet til Johnny Madsens manager i håb om, at han ville komme forbi. Hun havde endda en god whisky klar til ham.

- Hun (manageren, red.) ringer faktisk tilbage på dagen, og det, synes jeg, er ret sejt, at hun tager sig tid til. Desværre sagde hun, at det ikke gik at slæbe ham ud til os, når han skulle spille på festivalen senere den dag, og det kan man jo godt forstå, siger Lisbeth.

For Peter Markussen er det blevet en fast tradition med Chelsea-trøjen. Guitaren er også et fast element i havefesten, men det skulle sjældent være god musik, der bliver spillet på den. Privatfoto
Annonce

Aldrig været problemer

Nu er det så godt og vel 17. år, at de holder havefest i Lindved. Og det bliver de ved med, for nu er endnu en generation af unge mennesker ved at komme med - blandt andet derfor kan de samle over 60 i år.

- Og der har aldrig været nogle problemer, og det er jo fantastisk, at man kan sige det. Et kvarter før, vi skal afsted, samler jeg lige tropperne og uddelegerer oprydningen, og så tager vi afsted fra et totalt rent hus. Det er jo en fornøjelse, siger Johannes.

- Ja, så der skal ske meget, hvis vi ikke skal blive ved med at holde det her, tilføjer Lisbeth.

Den årlige frokost: pølsehorn. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 26

Annonce