Annonce
Tørring Folkeblad

Jubel i lokale butikker: Hvor har vi savnet jer!

Sara Rabøl Schulz og Tina Vesterlund har glædet sig helt vildt til at møde kunderne. De overtog officielt tøjbutikken Louise mandag 1. marts kl. 9 - en time inden, butikkerne fik lov til at genåbne efter den mere end to måneder lange coronanedlukning. Foto: Camilla Bo Krefeld
Der blev både byttet julegaver og handlet forårsnyheder, da de små detailbutikker fik lov at åbne op igen mandag. Nu skal den tabte indtjening fra vinteren hentes ind.

Tørring: Boghandler Birgitte Eriksen skinnede om kap med de ny-afstøvede hylder, da hun mandag kl. 10 slog dørene op til sin butik på Bredgade i Tørring for første gang i mere end to måneder.

De små detailforretninger har været tvangslukkede siden juleaften, men i sidste uge besluttede et flertal i folketinget, at de som en del af genåbningsplanen kunne åbne igen 1. marts.

Og det var en nyhed, der faldt i god jord hos de lokale handlende.

- Hold op, hvor har jeg glædet mig til det her. Det er så dejligt at få lov til at møde kunderne igen, siger Birgitte Eriksen, der har brugt de seneste dage på at shine butikken op og stille de nyest hjemhentede skoletasker og puslespil frem på hylderne.

Dagen for genåbningen af butikkerne blev fejret flag, blandt andet her hos boghandler Birgitte Eriksen. Foto: Camilla Bo Krefeld

Salget er i januar og februar foregået over Facebook, og så har kunderne kunnet hente varerne på planlagte tidspunkter. Men selvom der har været god opbakning til Din Boghandler i Tørring, så kan det ikke sammenlignes med at holde åbent.

- Slet ikke. Men det har gjort, at jeg har kunnet overleve, og det er jeg taknemlig for. Jeg har også lært nogle kunder at kende på en anden måde, fordi vi har måttet skrive sms'er og snakke i telefon sammen. Alligevel er det noget helt andet, når de nu kommer i butikken igen. Så kan vi snakke bøger og litteratur, og det er det, jeg brænder for, siger Birgitte Eriksen, der både fik travlt med at bytte julegaver og vise forårsnyheder frem mandag formiddag.

Annonce

Sko skal prøves, før de købes

Det samme gjorde Diana Hansen hos Bitte Sko lidt længere nede ad gaden.

Her åbnede butikken mandag med et kæmpe udsalg - dels for at få tømt ud i vintervarerne, men også for at markere genåbning og et års fødselsdag med ny ejer.

- Da jeg købte butikken for et år siden, havde jeg ikke lige forventet, at det første år ville byde på mange udfordringer. Vi har både ansat og fyret personale, og jeg har haft så travlt, at det kun blev til tre dages sommerferie. Men i dag er en festdag, og jeg er så glad for at kunne byde kunderne velkommen igen, siger Diana Hansen.

Der var kunder i butikken fra første minut hos Bitte Sko, som Diana Hansen (th.) overtog for et år siden. Foto: Camilla Bo Krefeld

Bitte Sko har også en webshop, men for mange kræver købet af et nyt par sko, at man også lige kan prøve dem først.

- Vi sælger mange specialsko med indlæg, og det kan vi ikke gøre, uden at folk kommer ind i butikken. Sko skal prøves, før man køber dem, siger Diana Hansen.

Hun har lagt en del sko til side, som kunder har reserveret som julegavebytning, men hun håber, at det store udsalg for alvor kan få ryddet ud i varerne.

- Udsalg giver selvfølgelig ikke så mange penge i kassen, men vi har også lige fået en masse nye varer ind, så vi skal have gang i omsætningen. Og jeg har ikke spor imod det, hvis jeg får så travlt, at der kun bliver tid til tre dages sommerferie igen, smiler Diana Hansen.

Annonce

Louises nye ejere bød velkommen

I tøjbutikken Louise i på hjørnet af Bredgade og Jernbanegade i Tørring var det et par spændte ejere, der for første gang åbnede dørene for kunder mandag formiddag.


Vi har haft drønende travlt med at gøre klar til genåbningen og blev først færdige halv to i nat. Men vi er helt klar til at have travlt i denne uge også.

Tina Vesterlund


Den mangeårige ejer Vivi Søiberg solgte tidligere på året forretningen til Tina Vesterlund og Sara Rabøl Schulz med overtagelse 1. marts, så genåbningen kunne næsten ikke have ramt mere perfekt for det nye ejerpar.

- Det har været held i uheld med coronanedlukningen for os. Vi har haft helt vildt travlt i de sidste dage og uger på at gøre butikken klar til åbningen, så nu er det bare fedt at møde kunderne, lød det fra de to.

Der var lækkerier til kunderne, da de nye ejere af tøjbutikken Louise bød velkommen mandag. Foto: Camilla Bo Krefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 15

Tørring Folkeblad

Plantebyttemarked på Torvet

Annonce