Annonce
Tørring Folkeblad

Julemanden har meldt afbud, men Tørrings butikker vil alligevel forsøge at skabe lys i mørket

Julemandens ankomst til Tørring plejer at tiltrække op mod 1000 mennesker. Arkivfoto
Tørring Handelstandsforening har valgt at aflyse samtlige arrangementer i julen, der kan samle folk. Tilgengæld er alle kræfter sat ind på at skabe hygge i byen i december.
Annonce

Tørring:  Hvis vi på nogen måde har været i tvivl om, hvorvidt vi kunne tillade os at lave arrangementer i byen, blev alt tvivl fejet af bordet efter det seneste pressemøde omkring corona. Alt er aflyst, stort som småt.

Sådan lyder den nedslående melding fra formand for Tørring Handelstandsforening Henrik Hornemann.

Allerede, inden de nye restriktioner om mundbind og forsamlingsforbud på 10 personer trådte i kraft, havde han meddelt julemanden, at han ikke behøvede at troppe op som vanligt en fredag eftermiddag i slutningen af november for at tænde byens juletræ. En begivenhed som op mod 1000 mennesker plejer at samles om.

Med de seneste stramninger er også tanker om mindre arrangementer som f.eks. luciaoptog gennem byen eller aktiviteter i forbindelse med Black Friday droppet.

Det betyder dog ikke at alting går i sort, understreger handelsformanden, der også gør opmærksom på, at byens butikker vil holde åbent alle søndage i december i et forsøg på at sprede handlen så meget ud som muligt.

- Vores fokus bliver på at skabe lys i mørket. Det vil vi bl.a. gøre ved at give den ekstra meget gas med lys, udsmykning og juletræer i hele byen, så det bliver en ekstra hyggelig oplevelse at handle her,  fortæller Henrik Hornemann.

Annonce

Juletræ bliver til juleskov

I et år, hvor alt alligevel bliver anderledes, har handelstandsforeningen desuden besluttet at droppe det store juletræ på byens torv til fordel for en juleskov af mindre juletræer. Juleskoven bliver placeret i den anden side af torvet, hvor der i sommer var en sandkasse.

- Der er flere grunde til, at vi ikke vil have det store juletræ i år. For det første kan vi jo alligevel ikke tænde lyset på juletræet sammen, som vi plejer, og for det andet har vi pt. også parkeringspladser, hvor træet plejer at være. De pladser vil vi nødig undvære i december, lyder forklaringen fra Henrik Hornemann.

julebelysning i tørring. Arkivfoto: Angelina Owino

Han understreger, at planerne for julen i Tørring nemt kan ændre sig i forhold til corona-situationen, der udvikler sig dag for dag.

- Som det er nu, anbefaler man f.eks. ikke, at man tager mere en person ud at handle af gangen, men hvis der lempes på det, kan det jo godt være, at vi f.eks. vil spørge julemanden, om han vil komme på uanmeldt besøg i byen et par gange, lyder det fra Henrik Hornemann.


Vores fokus bliver på at skabe lys i mørket.

Henrik Hornemann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce