Annonce
Tørring Folkeblad

Kæmpe aktivitetsområde på vej til Lindved: Skal give unge et sted at være

1. Skoven: Her skal være to forskellige forhindringsbaner af mærket "American ninja warrior", gyngestativer, hængekøjer og en ni meter lang rør-rutsjebane. 2. Haven: De unges hæng ud-område med blandt andet bålhytte ligger ud til en stor vej og uden andre naboer end skolen og hallen. 3. Strædet: Her kommer der hængekøjer, vippegynge, kolbøttestænger og fire trampoliner. 4. Arena: Rundt om multibanen skal der være parkour og street workout, stor skaterbane, pannabane samt opholdsområder og hængekøjer.5. Pladsen: Her er der planer om en stor legeplads med bla. klatretårne, rutsjebaner, karruseller, sandkasser og vipper. Foto: Hedensted Kommune/Camilla Bo Krefeld
Parkour- og skaterbane, bålhytte og hængekøjer, kæmpestor legeplads og en udfordrende forhindringsbane skal efter planen ligge klar i Lindved inden næste skoleår. Først skal der dog findes godt tre millioner kroner til projektet.

Lindved: Mens de fleste andre ting holder lukket i disse tider, så arbejder en gruppe frivillige i Lindved på højtryk for, at byen kan få en ny, stor legeplads og aktivitetspark - helst inden næste skoleår.

Der er tale om et ambitiøst projekt, der koster på den gode side af tre millioner kroner, og som indeholder både parkourbane og skaterpark, forhindringsbaner og legepladser, og et hæng-ud-område til de unge med blandt andet en stor bålhytte.

Idéen opstod i sin tid i skolebestyrelsen, da Lindved Skole efter en omfattende renovering i 2016 stod uden en legeplads, men den er siden vokset ud af rammerne, og i dag er det en gruppe frivillige nedsat af Lokalrådet, der står for projektet.

Annonce

- Der er ikke længere blot tale om en legeplads til skolen, men om en stor aktivitetspark, som kan benyttes af alle områdets børn, unge og familier. Det mangler vi i byen, siger Max Matthäi, formand for lokalrådet.

Unge skal tage ansvar

Lindved har i forvejen Tingparken, hvor de unge i mangel af bedre har mødtes på weekend-aftener for at hygge sig sammen. Det har imidlertid givet problemer med blandt andet naboer, fordi der er blevet spillet højt musik, og fordi der ikke altid er blevet ryddet op bagefter.

- Det er helt klart, at de unge mangler et sted at være, og området bag skolen er perfekt til det. Her kommer de ikke til at genere nogen med larm, for der er ingen naboer, og det ligger op til en stor vej, siger Max Matthäi.

Han mener, det er vigtigt, at de unge selv føler et ejerskab for stedet, så de også sørger for, at der ser ordentligt ud, når de forlader det.

- Derfor har de unge fået lov til at være med til at bestemme, hvordan det skal se ud, og det er også planen, at de selv skal stå for noget af arbejdet med at etablere det, siger han.


Vi havde tænkt os nogle skaterramper til måske 100.000 kr., men det var vigtigt for de unge at få en egentlig skaterbane. Den koster i stedet 7-800.000, men sådan må det være.

Max Matthäi


Annonce

Pengene er ikke på plads endnu

Aktivitetsgruppen har lagt en plan for, hvornår det hele skal stå klar til brug, og den er næsten lige så ambitiøs som selve projektet.

- Vores helt klare mål er, at det hele skal stå færdigt, når børnene begynder i skole igen efter sommerferien, siger Max Matthäi.

Tegningerne for de mange planer er lavet, priserne er indhentet, og de frivillige har gødet jorden hos lokale virksomheder, foreninger og borgere, samt sendt adskillige ansøgninger ud til forskellige fonde. Indtil videre er der kommet 450.000 kr. i kassen.

- Vi har fået mange forhåndstilkendegivelser og mundtlige tilsagn, men der er stadig et stykke op til de 3,2 millioner kroner. Mange fonde har ansøgningsfrist her i foråret, og så regner vi med, at der sker noget, siger Max Matthäi.

Det er planen, at det store aktivitetsområde, når det er færdigt, skal overdrages til skolen, som så har lovet at stå for drift og vedligehold.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

En kongelig konfessionarius fortæller

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Talende kop, livagtig katte-pude og sammenfoldelig scooter: Her er 10 teknologier, der gør hverdagen nemmere

Tørring Folkeblad

Chief 1 kommer til Aale

Hedensted/Juelsminde Avis

Den enlige mor skal ikke stå alene i kampen mod data-monsteret

Hedensted/Juelsminde Avis

Modstand mod biodiversitet: - Kommunen fremstår uplejet og grim

Tørring Folkeblad

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalopgør om biodiversitet i Løsning: Steffan og Sten lagde arm i knæhøjt græs ved Trampekær Sø

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 37

Tørring Folkeblad

Kirkecafé med fhv. formand for Etisk Råd

Tørring Folkeblad

Koncert med Gospel D'Light

Tørring Folkeblad

Flagallé i fare for at forsvinde: Nu skal flere frivillige frem i lyset

Tørring Folkeblad

119 var samlet til bankohygge i byparken

Tørring Folkeblad

Frisør lukker salon midlertidig på grund af coronasenfølger

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejsager handler om privatisering

Tørring Folkeblad

Klummen: Om høst og mørkning

Hedensted/Juelsminde Avis

14 svømmere, fire løbere, et fodboldhold og en enkelt kuglestøder hædret for sportsresultater

Tørring Folkeblad

Sognegård: Vi regner ikke med det bliver et problem at finde Sørens afløser

Hedensted/Juelsminde Avis

SF: Vi vil investere i mennesker og anviser også penge

Tørring Folkeblad

Trods bugnende ordrebøger: Mangel på arbejdskraft får sognegårds-forpagter til at kaste håndklædet i ringen

Hedensted/Juelsminde Avis

Kristendemokraterne ønsker sig en ældrepleje i topklasse

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik om "trafikfarligt græs": Jeg efterlyser handling, så både trafiksikkerheden og trygge bilister igen kan forenes

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsmedlemmer: Hedensted skal være Danmarks bedste kommune at være frivillig i

Annonce