Annonce
Tørring Folkeblad

Katten Lui måtte aflives efter mishandling: Blev skudt med luftgevær

Forleden blev en kat fra Hornborg mishandlet med skud. Katten blev efterfølgende aflivet. Privatfoto: Helle Bettina Hertzberg Grøndal
Forleden blev en kat i Hornborg skudt i enden med et luftgevær af en ukendt gerningsmand. Katten stod efterfølgende ikke til at redde. Nu advarer kattens ejere andre borgere i området.
Annonce

Hornborg: - Så måtte vi sige farvel til vores elskede Lui. Den kom skræmt hjem her i eftermiddag. Kunne se, den ikke kunne støtte rigtigt på bagpartiet. Troede, den var blevet påkørt og kørte til dyrlægen. Det viste sig så, at den er blevet skudt med, hvad der ligner et luftgevær.

Sådan skrev Kim Grøndahl fra Hornborg forleden i Facebook-gruppen "Hornborg", efter han og hans hustru, Helle Bettina Hertzberg Grøndahl, var kommet hjem fra Vrønding Dyreklinik, hvor parret i al hast havde henvendt sig, da deres kat, Lui på fem år, i tydelig smerte kom haltende hjem.

- Den støttede ikke på bagbenene, og den skøjtede rundt på vores linoleumsgulv, fortæller Helle Bettina Hertzberg Grøndahl til avisen.

Hun og manden Kim Grøndahl fik sig noget af et chok, da dyrlægen efterså katten.

Der sad et hagl-projektil inde i bækkenet, og røntgenbilleder var med til at fastslå, at Lui var blevet skudt - angiveligt er den blevet fastholdt.

Helle Bettina Hertzberg Grøndal

Annonce

Fastholdt og skudt

- Der sad et hagl-projektil inde i bækkenet, og røntgenbilleder var med til at fastslå, at Lui var blevet skudt - angiveligt er den blevet fastholdt og skudt oppefra med et luftgevær ladt med hagl, fortæller Helle Bettina Hertzberg Grøndahl.

Projektilet sad på en måde, så den ikke kunne opereres ud uden nerveskade, lød vurderingen.

- Dyrlægen forklarede os, at der var stor sandsynlighed for, at Lui ville dø ved operation. Overlevede den, ville den efterfølgende få et dårligt katteliv. Derfor lod vi vores elskede kat aflive, siger Helle Bettina Hertzberg Grøndahl, der er tydelig berørt af situationen.

Hun og ægtemanden Kim Grøndahl har besluttet sig for at advare andre borgere i Hornborg om hændelsen ved at lægge et opslag på Facebook - og så håber de, at nogen måske har set noget søndag 5. januar i tidsrummet kl. 13-15, hvor katten blev skudt.

Parret har, foruden den nu afdøde Lui, en yderligere kat i hjemmet, og den har de ikke i sinde at lukke ud lige foreløbigt.

- Det tør vi simpelthen ikke. Der går måske en person rundt derude, som kunne finde på at gøre det samme igen. Det er utrygt, og jeg husker ikke, at vi i Hornborg nogensinde har haft et lignende eksempel, siger Helle Bettina Hertzberg Grøndahl.

Annonce

Ofte set

Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen, kalder episoden i Hornborg for yderst trist, men på landsplan langtfra enkeltstående.

- Vi får desværre ofte dyr ind, primært katte, med hagl i kroppen. Der er ofte tale om drengestreger eller fejlslagne forsøg på aflivning. Der kan også være tilfælde, hvor katte er blevet anskudt uforvarende i jagtsæsonen, siger hun.

At det lige er katte, det mest af alt går ud over, kan skyldes, at den hos nogle mennesker opfattes som et irriterende dyr, forklarer dyreværnschefen.

- Den er af natur en strejfer, der bevæger sig ind og ud af haver og rundt på private matrikler. Den betragtes derfor ofte som et lavstatus-dyr i befolkningen. Det kan være forklaringen på nogle kattes triste skæbne, lyder det fra Yvonne Johansen.

Finder man et tilskadekommet dyr, er rådet fra Yvonne Johansen, at man enten retter henvendelse til dets ejer, hvis man kender personen, eller ringer 1812 til vagttelefonen hos Dyrenes Beskyttelse, der har åbent alle dage året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Solceller og grøn omstilling

Tørring Folkeblad

Julekoncert med Birthe Kjær

Annonce