Annonce
Tørring Folkeblad

Kendt selskab bygger 42 boliger i Tørring midtby

Sådan kommer de fire punkthuse i Tørring til at se ud. Hver karré er formet som et v og er roteret i forhold til hinanden for at skabe et dynamisk forløb mellem bygningerne. Illustration: Rum Arkitekter.

Byggeriet forventes færdigt i 2019, men først skal Tørringhus rives ned.

Annonce

Tørring: I løbet af foråret 2018 vil boligselskabet Domea sætte spaden i jorden til 42 almene familieboliger midt i Tørring.

Byrådpolitikerne har nikket ja til projektet, salg af grund og finansiering af indskudskapital på knap otte mio. kr.

De 42 lejligheder vil blive bygget på et omkring et halvt hektar stort areal mellem Østergade og Jernbanegade, fremgår det af planen, der blev behandlet på et byrådsmøde onsdag.

Inden byggeriet kan gå i gang skal de nuværende bygninger på stedet, Tørringhus og frivillighuset "Det Gule Hus" rives ned. Bygningerne er ejet af Hedensted Kommune, der forventer at kunne påbegynde nedrivningen i februar 2018.

- Der er stadig nogle lejere i bygningerne, som vi arbejder på at finde nye steder til. Det drejer sig dels om Region Midt (specialområde autisme, red.) og de frivillige i Det Gule Hus. Regionen er opsagt pr. 1. april 2018, men vi arbejder på at finde en løsning, så den kan flytte fra Tørringhus 1. februar, fortæller vicekommunaldirektør, Johan Stadil Petersen.

Om byggeriet:

De 42 lejligheder fordeler sig i fire blokke. To tre-etagesblokke med ni lejligheder i hver og to fire-etages blokke med 12 lejligheder i hver.Lejlighederne er mellem 78 og 107 kvadratmeter. Der er syv toværelses-, 25 treværelses- og 10 fireværelses-lejligheder.

Til lejlighederne hører 49 parkeringspladser, samt fem ekstra p-pladser, der kan anlægges ud til Jernbanegade.

Byggeriet forventes at gå i gang i foråret 2018 og være færdig i løbet af 2019. Det forventes at koste 79,2 mio kr. at opføre,

Huslejen vil blive på 938 kr./m2, svarende til ca. 7.500 kr. pr. måned eksklusiv forbrug.

De to punkthuse i midten bliver i fire etagers højde, mens de to yderste bliver tre etager. Illustration: Rum Arkitekter
Annonce

Dyre kvadratmeter

Når nedrivningen er tilendebragt, vil Hedensted Kommune sælge grunden til Domea for 9,9 mio. kr. Det svarer til en kvadratmeterpris på ca. 2000 kr. Til sammenligning koster en kommunal parcelhusgrund på Grønlund i Tørring ca. 500 kr. pr. kvadratmeter.

- Ja, det er nogle dyre kvadratmetre, men vi har jo også købt et helt hotel og vil nu rive det ned. Det koster, konstaterer Johan Stadil Petersen.

Købet er fra Domeas side i øvrigt betinget af, at der ikke er risiko for blødbund, forurening eller fortidsminder på grunden.

Udvikling af Tørring Midtby

I april 2016 blev en samlet plan for Tørring Midtby præsenteret. Den indeholdt bl.a. køb og nedrivning af Tørringhus samt opførsel af seks punkthuse i området.Efterfølgende er der lavet en større helhedsplan for Tørring, der bl.a. indebærer en omdannelse af Torvet og større fokus på at vise Gudenåen mere frem.I sommeren 2016 besluttede Hedensted Byråd, at 75 kommunale arbejdspladser skal flyttes fra Uldum til Tørring. En overgang var området, hvor det tidligere posthus samt lægehuset ligger, i spil, men da lægehuset ikke ønskede at flytte, er planen nu, at kommunen flytter ind i en af de seks punkthuse.Posthuset er desuden blevet solgt til Tørring Fysioterapi og Træning, der ønsker at lave et sundhedshus i bygningen.

Der er indtegnet 49 parkeringspladser til lejlighedsbyggeriet. Dertil kommer 21 parkeringspladser ved administrationshuset og det femte punkthus. Illustration: Rum Arkitekter.
Annonce

Søger investorer

Lejlighedsprojektet er en del af masterplanen for Tørring Midtby.

Ud over opkøb og nedrivning af Tørringhus og Det Gule Hus involverer planen byggeri af et femte punkthus, der skal indeholde butik og lejligheder, samt et kommunalt administrationshus, der skal rumme de 75 kommunale arbejdspladser, der i dag er i Uldum.

Administrationshuset og det femte punkthus skal være på arealet på modsatte side af Østergade, hvor der i dag er parkeringsplads og ejendommen på Jernbanegade, der i øjeblikket er ved at blive revet ned.

Ifølge Johan Stadil Petersen er det lidt mere usikkert, hvornår byggeriet af de to sidste huse kan gå i gang.

- Vi håber på at kunne gå i gang med at bygge administrationshuset til sommer. Det er dog ikke endeligt afklaret, hvem der skal bygge det. Om det bliver os selv (Hedensted Kommune, red.) eller en investor. Hvad angår det femte punkthus, så arbejder vi også stadig på at finde en investor til det, lyder det fra Johan Stadil Petersen.

Hedensted Kommune har tidligere vurderet, at et administrationshus på ca. 1500 kvm. vil koste mellem 30 og 37 mio. kr. at bygge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce