Annonce
Tørring Folkeblad

Kirker håndterer julegudstjenester vidt forskelligt: Nogle har udsolgt, andre håber, der er plads til alle

Skal man til julegudstjeneste i Tørring Kirke juleaften, skal man først bestille plads. Arkivfoto
Omkring to tredjedele af sognene i Hedensted Provsti kræver, at man booker en billet, inden man kan komme i kirke juleaften. En tredjedel af kirkerne vil fylde op og afvise gæster, hvis der kommer for mange.
Annonce

Hedensted: Har du ikke allerede en plads til en af de fire julegudstjenester i Løsning Kirke, så kan du ikke komme ind. Kirken har nemlig udsolgt.

Vil du i stedet i kirke i Juelsminde, skal du bare møde op. Til gengæld kan kirken blive nødt til at afvise folk, hvis der er fyldt.

Sådan er situationen så forskellig i kirkerne i Hedensted Provsti. Den aften, hvor der normalt vil være stuvende fuldt, har kirkerne på grund af coronarestriktioner været nødt til at sætte begrænsninger på. De fleste kirker har indført ekstra gudstjenester, men der vil slet ikke være plads til så mange, som sædvanligt.

Der er ikke ændret på reglerne for kirkerne med de nye restriktioner, der blev meldt ud onsdag. I forvejen er det sådan, at man skal bære mundbind på vej ind og ud af kirken. Man må sidde med sin egen familien, men der skal være mindst to meters afstand til andre, så kirkegængerne kan synge med på salmerne.

Det gør, at kirkerne kun kan rumme en brøkdel af, hvad de plejer.

Annonce

Kan komme til at afvise

I Juelsminde, Glud, Stouby, Barrit, Juelsminde og Daugård er der ingen tilmelding til julegudstjenesterne.

- Vi har hele tiden lidt imod tilmelding, fordi vi synes, det er for stor en administrativ opgave, Vi er også bange for, at nogen bestiller og så ikke møder op, siger Jan Unold, der er præst ved Juelsminde, As og Klakring kirker.

- Der er både fordele og ulemper ved et bookingsystem, men vi har valgt at lade være med at indføre tilmelding. Vi har en procedure for, hvordan vi anviser folk en plads, og så afviser vi dem, der ikke er plads til med et smil, siger Ulrik Dige, der er præst i Glud og Hjarnø kirker.

Han tror ikke umiddelbart på, at det bliver et problem at få plads til folk.


Vi vil gerne opfordrer til, at folk kommer. Så vil vi være så servicemindede som muligt og bede om forståelse for, hvis vi ikke har plads til alle.

Ulrik Dige


- Jeg tænker, at det måske går som til allehelgen, hvor der kun kom en brøkdel af, hvad der var plads til. Jeg er lidt bange for, at coronasituationen har skræmt folk, siger Ulrik Dige.

Samme fornemmelse har Vibeke Fosgerau, der er sognepræst i Hvirring og Hornborg. Her åbnede man først i december for tilmelding til gudstjenesterne, som hurtigt blev booket.

- Men efter de seneste udmeldinger er vi begyndt at få afbud, så vi igen har ledige pladser, siger Vibeke Fosgerau.

Annonce

Teknik en barriere

I Stouby og Honum kirker mener man, at teknikken kan være en barriere.

- Dem, der ikke kan finde ud af at booke plads, bliver ladt i stikken, så vil vi hellere henvise folk, der ikke er plads til en anden gudstjeneste, siger Poul Erik Sørensen.

I Løsning og Korning kirker har man dog ikke oplevet, at det er teknikken, der driller. Kirkerne har kørt med et bookingsystem, siden man åbnede igen i foråret, og det er folk gode til at benytte sig af. I Løsning er alle gudstjenester juleaften udsolgt, mens der stadig er få pladser i Korning.

- I disse tider fungerer vores bookingsystem rigtig godt. Der kan være nogle for hvem, det er bøvlet at booke en plads, men de ringer ind, og så booker jeg er plads. Vores problem kan være, at nogle ikke er ude i god nok tid med at få booket, og så oplever de igen og igen, at der ikke er plads, siger kordegn Else Laursen fra Løsning Kirke.

Hun opfordrer derfor folk til at melde fra igen, hvis de ikke skal bruge billetterne, for der er folk på venteliste til juleaften.

Sådan gør kirkerne

Tørring/Hammer: Tilmelding til gudstjenester både juleaften og lillejuleaften i Tørring og Hammer kan ske på kirkens hjemmeside. Billetter kan også hentes på kirkekontoret i åbningstiden.

Gudstjenesten fra Tørring Kirke sendes desuden på kanal 98 på TUKnet, på kirkens FB og hjemmeside.

Uldum/Langskov: Tilmelding efter 10. december til kirkekontoret på telefon eller mail. Kl. 14 sendes gudstjenesten (Uldum og Langskov) også på TUKnet, Facebook og hjemmesiden.

Aale/Linnerup: Gudstjeneste foregår i Aale Forsamlingshus og i Linnerup Kirke. Der er tilmelding ved at ringe til kirkekontoret.

Hvirring/Hornborg: Billetter bestilles på billetto.dk. Der har været udsolgt, men der er ledige billetter igen. En af gudstjenesterne streames på kirkens FB-side.

Sindbjerg: Billetter til de tre julegudstjenester uddeles i dagli Brugsen i Lindved 15. og 16. december fra kl. 16-18. Man kan hente biletter til sig selv og sin familie.

Desuden vil der være mulighed for at høre gudstjenesten i Sognehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce