Annonce
Tørring Folkeblad

Kirkerne er meget andet end gudstjenester

Små 30 personer mødte op i præstegården i Uldum, da Uldum Kirke for nylig inviterede til foredrag med sognepræsten i Jelling, Kristian Bøcker. Foto: Michael Svenningsen
Idet man dykker ned i de lokale sognes kalendere for september måned, så står det ret hurtigt klart, at der foregår mange andre ting end de traditionelle søndagsgudstjenester rundt omkring i de 33 kirker og tilhørende sognegårde i Hedensted Kommune.
Annonce

Hedensted: Koncerter, foredrag, sognegårds-caféer, salmesang for demente, tema-aftener, små pilgrimsvandringer, skoletjeneste, minikonfirmander, babysalmesang, børnegudstjenester med spisning, morgensang, salmesangs-eftermiddage og -aftener, højskolesang. Det var blot nogle af de ting man kunne opleve i de 33 kirker og sognegårde i Hedensted Kommune i september måned. Og sådan er det faktisk hele året rundt, hvis man lige ser bort fra sommerferien.

Sognene i Hedensted Provsti er med andre ord meget andet og mere end de traditionelle gudstjenester hver søndag formiddag. På koncert-siden har man blandt andet kunnet opleve jødisk folkemusik med Klezmer Duo i Løsning Kirke, trompetist Jesper Riis og organist Pojken Flensborg i Uldum Kirke, vokalgruppen Nordlyd i Hedensted Kirke foruden salmefornyeren Janne Mark i Juelsminde Kirke.

På foredrags-siden har man blandt andre kunnet opleve Alene i vildmarken-deltageren Astrid Hadberg i Kirkebakkehuset i Juelsminde, musik-foredraget ”Gud i musikken” ved Peter Dürrfeld i konfirmandstuen i Nebsager, sognepræst Kristian Bøcker fortælle om sin nye bog ”Synd for begyndere” i præstegården i Uldum, og man har også kunnet lytte til tidligere feltpræst i Bosnien, Christian Schiang, i Kirkebakkehuset i Juelsminde.

Annonce

Børnene blev ikke snydt

Slår man ned på datoen 12. september, kan man forvisse sig om, at børnene heller ikke blev snydt. Her lokkede Linnerup Kirke således med spisning og godnathistorier for de mindste, mens Hvirring Kirke stod for en børnegudstjeneste, hvor fællesspisning også var en del af programmet.

Kirkens skoletjeneste er et helt kapitel for sig. Her tilbyder man alle kommunens skoler gratis undervisnings- og projektforløb. To af disse projekter er gengangere fra tidligere år, hvor kirke og skole sammen sørger for at berige kulturlivet i Hedensted Kommune.

Det ene handler om 5. klassetrin, der tager ud og synger for beboerne på kommunens aktivitets- og plejehjem. Denne gang synger man sammen med de ældre salmer af Grundtvig. Det andet store kulturprojekt er et salmesangsprojekt for alle 4. klasser i kommunen, som munder ud i skoleårets store salmesangsfinale 26. marts i Hedensted Kirke. 553 elever fra 18 skoler deltog i sidste skoleårs salmesangsfinale i Hedensted Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce