Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Det har jeg ikke prøvet før - så det kan jeg sikkert godt

Klummeskribent René Rørvig. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Jeg kan til stadighed glædes og imponereres over, den måde små børn går til verdenen på; uden bekymringer og med et utroligt gåpåmod, for at udforske verdenen.

Samtidig gør denne tilgang til tingene mig også nysgerrig. Det får mig til tænke på, hvornår starter vi med at overveje konsekvenser så meget, at vi til tider slet ikke griber en udfordring, fordi vi er bange for at fejle.

Nogle gange er den tilgang fornuftig nok, så vi ikke kommer unødvendig til skade eller laver noget ulovligt. Men samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke på, at vi engang imellem gerne må hoppe ud i ting, som vi måske ikke helt har styr på fra starten.

Så er det spørgsmålet melder sig, hvordan møder vi nye udfordringer? Springer vi ud i det med åben sind, eller har vi en tendens til at sætte os ned og opgive på forhånd? Møder vi udfordringerne med et “Det kan jeg ikke!” eller som Pippi siger: “Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt.”

Jeg siger ikke, at det er let at have denne tilgang til tingene, for hvor tit har vi ikke hørt vores børn sige: “Det kan jeg ikke”, når de skal lære noget nyt. Hvor tit kommer vi ikke selv til at sige det, når vi bliver mødt af udfordringer eller opgaver, vi ikke kan overskue.

Jeg vil gerne indrømme, at da jeg i efteråret blev spurgt om, jeg ville skrive indlæg til denne klumme, var det ikke en opgave, jeg sprang på med det samme. Første tanke var: “Det kan jeg ikke”. For hvordan skriver man sådan en, og har jeg egentlig noget på hjerte som andre gider at læse.

Efter nogle overvejelser og den indre Pippi, der blev ved med at sige: “Det jeg har jo ikke prøvet det før - så det kan jeg sikker godt”, sprang jeg til. For hvordan skulle jeg vide, om jeg kunne finde ud af det, hvis jeg ikke prøvede det af.

Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg tænker, at Pippis tilgang til udfordringer nogle gange kan være meget sund, for vi ved ikke, hvad der venter af udfordringer i morgen, men hvis vi har opgivet på forhånd, så bliver alting bare meget svære. Og hvem ved, måske finder vi aldrig ud af, om vi har nogle skjulte talenter.

Jeg er så glad for, at jeg har fået muligheden for at skrive her i avisen, og jeg håber, du som læser vil bære over med mig, mens jeg øver mig i min nye udfordring som klummeskribent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce