Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Det undrer mig, at vi ikke er bedre til at hylde vores dagplejemødre

Hedensted: Klummeskribent Helle Kristensen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: Lige om lidt sker der noget MEGA stort i vores liv. Vores datter starter i børnehave. Jeg er ret så sikker på, at det bliver en kæmpe succes for vores store og seje pige, men for os som forældre er det ikke uden en vis portion angst, vi sender guldklumpen afsted i børnehave.

Angsten handler ikke om, at vi ikke har tiltro til børnehaven. Det har vi! Men årsagen til vores angst skyldes primært det “luksusproblem”, at vi har haft verdens bedste dagplejemor de sidste to år. Jeg siger det lige igen og uden overdrivelse; verdens bedste!

Vi har været så heldige, at vi gennem de sidste to år har kunnet sende vores barn afsted til en dag med ro, stabilitet, trygge rammer og ikke mindst nærvær. Afsted til en dagplejemor, der kender vores datter ud og ind og ikke blot forholder sig til hendes behov, men også hjælper os som forældre til at forstå den verden, Karoline lever i. For lad mig lige være helt ærlig her på skrift, hvor ordet fanger; Jeg famler i blinde, når det handler om mit barns udvikling. Men det gør vores dagplejemor heldigvis ikke.

For Christa har noget, der i min bog er meget mere værd end alverdens fine uddannelser i pædagogik. Hun har årelang erfaring, og så er hun et varmt og hjerteligt menneske, der forstår, at det vigtigste, for både os og vores datter, er, at hun har tid og overskud til at lytte.

Hver morgen starter på samme måde. Karoline tøffer ud ad hoveddøren med meldingen om, at hun skal op til Christa og have havregrød med blåbær og mælk. Hun bliver sat i autostolen, og vi ruller ud ad indkørslen. Op til et køkkenbord, hvor morgenmaden står klar.

Når jeg taler med andre forældre, der har deres børn i vuggestue, hører jeg ofte, at de argumenter de har mod dagplejen, er, at de ikke kan overskue at skulle aflevere barnet i gæstepleje, hvis dagplejemoren er syg eller har ferie. De fremhæver trygheden i, at man altid afleverer samme sted. Argumenter jeg har svært ved at forholde mig til. For i den tid vi har haft Karoline i dagpleje har hun primært kun været to steder; Hos Christa eller i gæstehuset i Tørring.

Vi joker ofte med herhjemme, at vi har vundet dagplejelotteriet. Og sådan føles det. Men i virkeligheden findes der mange andre dagplejemødre som vores. Mennesker, der hver dag skaber trygge rammer for vores små poder og lader dem tage del i deres hverdag. Med alt hvad det indebærer. Deres arbejde burde vi altså blive meget bedre til at fremhæve.

Jeg er sikker på, at Karoline får en fest, når hun om lidt starter i børnehave. Men jeg er heller ikke i tvivl om, at den rolige hverdag i dagplejen har skabt det helt rigtige grundlag for, at hun nu er klar til nye udfordringer.

Så tak til Christa og alle de andre dagplejemødre, der dagligt inviterer forældre og børn ind i deres hjem og gør en dyd ud af at skabe de bedste rammer for børnene, mens forældrene er på job – Jeres arbejde er guld værd! Og I fortjener en hyldest!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce