Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: En helt med lang dillermand

Mai Mortensen er ny klummeskribent på ugeavisen. Foto: Mads Dalegaard

Klummen: Midt i morgenkaffen poppede en artikel om DR Ramasjangs nye børneprogram ”John Dillermand” op på min telefon.

Min første tanke var, at det er skønt med flere børneprogrammer, som aftabuiserer kroppen og italesætter den med humor. Som sexologisk konsulent er jeg fuldt bevidst om, at børn ikke tillægger kønsorganer nogen seksuel betydning i den voksne forstand. Den sammenhæng har de simpelthen ikke kapacitet til at forstå endnu. Derfor er det også forkert at sige, at ”John Dillermand” seksualiserer børne-TV.

Set med børneøjne er det et sjovt program, som også er lidt frækt – lidt ligesom bogen ”Mulvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved”. John Dillermand er en mand med overskæg og en bolchestribet tissemand, der er helt ude af proportioner. Derudover er introsangen en rigtig ørehænger.

Men er der så slet ikke noget negativt at sige om børnehelten med den enormt lange tissemand?

Tjo.. Forestil det dette: En tegnefilm med en dreng, som har en arm, der slår eller stjæler ting. ”Ih altså. Dumme arm. Nu slog du igen.”

Det er cirka sådan, John siger til sin dillermand, hver gang den skaber kaos i byen. Eksempelvis da den kommer til at lukke en løve ud af sit bur i zoologisk have, eller da den kommer til at stjæle is.

Forfatteren fralægger John Dillermand ansvaret for at styre sin tissemand. Hver gang er det dillermanden, som ”kommer til” at lave en hel masse ballade, og John kan intet stille op. Lige præcis den del af programmet er ret uheldig, synes jeg. Specielt i disse tider, hvor vi jævnligt hører om granvoksne mænd, der tilsyneladende har samme problem som John.

Der er virkelig ingen grund til at lære vores små poder, at man er fritaget for al ansvar for, hvad ens kropsdele ”kan finde på”.

Men ingen grund til panik. Dilleren redder dagen i hvert eneste afsnit. Den både lokker løven tilbage i buret og fixer lysreguleringen. Hvad man da ikke kan udrette, med sådan et fantastisk organ.

Måske lider jeg en lille bitte smule af penismisundelse – eller også keder det mig bare, at det mandlige kønsorgan altid skal fremstilles som et vidundermiddel, som både kan være genstand for grin, forundring og hyldest – i hvert fald ser jeg frem til den dag, hvor Fitte Fie eller Karen Kusse skal flyve som en helt med sine gigantiske kønslæber som en kæmpe rød kappe efter sig i børne-TV i bedste sendetid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce