Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Hatten af for dem, der kæmper i coronafronten

Klummeskribent Tina Bruun. Foto: Michael Svenningsen

Klummen: Der er mange stillingsbetegnelser jeg i denne coronatid virkelig beundrer og tager hatten af for.

Hatten af for det kæmpe arbejde sundhedsvæsnet yder. De må være trætte, presset fysisk og psykisk, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor stærkt de løber på sygehusene. Trods presset oplever jeg, hver gang jeg er til coronatest, et smil og glæde ved at stille mig spørgsmålet: ”Har du prøvet det før”. Efterfulgt af den beroligende sætning: ”Du gør det flot”, når jeg er ved at kløjs i testen.

Jeg ville ønske, at flere tænkte på disse personer i fronten mod corona, når de f.eks. vælger at gå hele familien ind i supermarkedet for at handle, eller når en stor flok samles for at protesterer mod noget, de ikke er enige i. Jeg melder mig i koret af undrende stemmer på det punkt. Jeg ville ønske, at en lille stemme poppede op i deres hoveder og mindede dem om at tage lidt mere hensyn til dem, der faktisk stiller sig i fronten. Tage hensyn ved at stille sig selv spørgsmålet: ”Hvordan kan jeg hjælpe i denne situation vi står i?” og ”Hvordan skal jeg forholde mig nu, når jeg syntes, det er svært?”

Jeg tager også hatten af for vores lærere. Hold nu op, de gør det godt. Det lyder måske for udeforstående som en overkommelig opgave at undervise virtuelt, men det er en stor opgave. En opgave, som kræver meget tålmodighed, kreativitet, teknisk snilde og ikke mindst opfindsomhed. De skal formå at være tilstede for alle elever bag skærmen, gøre undervisningen spændende og overskuelig og ramme alle niveauer. Samtidig skal de holde tæt kontakt med forældrene, som naturligt nok også har brug for support og guiden, da dette også er en ny hverdag for dem.

Mit job gør, at jeg ser den virtuelle undervisning fra begge sider, både som forældre til elever i henholdsvis 7. og 9. klasse og som kollega til lærere på en grundskole. Jeg oplever kun optimisme, og jeg beundrer den kreativitet, der udvises. Jeg har kun ros at sende begge veje. Fantastisk var det at komme hjem en fredag eftermiddag, da vores datters skoledag blev afsluttet med en sjov udfordring. Hun skulle bygge det højeste røde tårn. Her kom vores røde bil, læsset ovenpå med røde kasser og en rød barnevogn til sin ret og satte point ind på kontoen. Kreativt er det også, når elever i konfirmandundervisningen skal bage en bibelkage, hvor ingredienserne skal findes i bibelen via ledetråde. Kun fantasien sætter grænser her.

Fyldt med denne glæde over alt det, de i fronten udviser, kan jeg godt blive en smule fortvivlet over, at nogen bare ikke helt har forstået budskabet endnu. Måske vi skal vende billedet lidt og se på coronaen som en ildebrand, der hærger hele landet. Hvor mange vil stille sig op og hælde benzin på gader og stræder og på den måde ”fodre” ilden..? Forhåbentligt ingen… Men coronavirus ”fodres” ved ikke at vise hensyn og følge råd fra Sundhedsstyrelsen.

Så kom nu, vi kan godt. Der er lysere tider forude.

Hatten af for alle jer, der viser viljen og kæmper bravt i kampen mod corona. Tak for jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce