Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Hvad driver en ildsjæl?

Hedensted: Klummeskribent Tina Bruun. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: Jeg er så heldig, at betegnelsen ildsjæl de seneste par år er sat i forbindelse med mit navn. En betegnelse, som jeg er utrolig stolt af, og som betyder meget for mig og det, jeg står for.

Men hvad driver en ildsjæl? Har ildsjæle glorier? Er der en ildsjæle-opskrift man kan følge og deraf blive en del af ildsjæle-korpset?

Hvad er en ildsjæl? Definitionen siger: En ildsjæl er en person, som ofte ulønnet arbejder begejstret og ivrigt for en hjertesag - en der brænder for en sag.

Personligt var selve betegnelsen ikke noget, jeg stilede efter eller havde tænkt over betydningen af, men jeg indrømmer blankt, at jeg er meget stolt af den. Første gang, betegnelsen blev tildelt mig, var, da jeg satte arrangementet ” En aften i en god sags tjeneste” op i tæt samarbejde med Cecilie Hother TV2/DK.

Drømmen om at lave noget ekstraordinært og velgørende havde ulmet hos mig i årevis. Mit tilfældige møde, der førte til et venskab med Cecilie Hother satte skub i mine planer. Nu går jeg ”all in”, tænkte jeg, hoppede i arbejdstøjet, og vi lavede et fantastisk arrangement og indsamlede et betydeligt beløb til epilepsiforeningen.

Hvad er drivkraften så for en ildsjæl med fuldtidsarbejde samt mand og børn? For mig er det helt sikker muligheden for at tænke kreativt, udfolde de ”vilde planer”, nå målet, og mærke glæden helt ind i sjælen. Når man f.eks er med til at indsamle 900.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse under ”Knæk Cancer” 2019 sammen med andre fantastiske ildsjæle. Vi har stadig har armene op over hovedet flere måneder efter. Drivkraften er også muligheden for at arbejde med kreative dygtige mennesker, hvor der ingen begrænsninger findes, og følelsen af at gøre en forskel.

Vigtigt er bestemt også at have opbakningen på hjemmefronten, hvilket jeg bestemt har, forventningsafstemme løbende og prioriterer tiden, evt. sætte delmål, lade ideerne flyde og mærke energien i takt med, at arrangementet og engagementet vokser. Glædes over både store og små successer.

Ildsjæle har ingen super power, men drives af følelsen af at gøre en forskel.

”Er det ikke hårdt at lave et stort arrangement…?” Det spørgsmål får jeg ofte. Det er selvfølgelig tidskrævende, men det er jo forventet, og for mig er det enormt energifyldt og fyldt med mange gode timer med ”bolde” i luften, ideudvikling og målrettethed. At mærke taknemmeligheden, glæden og sammenholdet, i forbindelse med at være ildsjæl bag et arrangement, det er bare en ”energi-bombe”, som bliver ved med at give.

Jeg tror faktisk, jeg altid har gået med en ildsjæl i ”blodet”, og med en vis portion frækhed, stædighed og enorm opbakning lykkes det mig stadig at finde ideerne, samarbejdspartnerne og lysten til at kæmpe videre og beholde min flotte titel som ildsjæl.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce