Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Juleaften med reserveand og restriktioner

Klummeskribent Helle Kristensen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: Lad os sige det, som det er: Jeg er ikke typen, der imponerer min familie, mine venner eller mine kollegaer med udførlige og detaljerede tidsplaner, eller er kendt for at være på forkant med tingene. Jeg bliver ofte væk for mig selv, og jeg er temmelig distræt. Jeg bor sammen med en mand, der elsker to-do lister og regneark – og det har sine fordele, for det betyder, at der trods alt stadig er lidt styr på tingene i hverdagen.

Men trods mit temmeligt løse forhold til omhyggelig planlægning, så har jeg i år udarbejdet en udførlig og bombesikker plan for juleaften. Det er aldrig sket før!

For er der én ting, som jeg bare for alt i verden skal undgå, så er det, at julestemningen udebliver som følge af coronavirus og restriktioner. Min udførlige plan består i praksis af to planer: Plan A og plan B.

Plan A er den ideelle juleaften. Det er juleaften i Sæby med min søster, hendes familie og mine forældre. Deltagerantallet er otte personer - Så det kan Mettemor (læs. statsministeren) forhåbentlig ikke være skuffet over. Gaverne er i skrivende stund allerede købt, og min søster har forsikret os om, at der er en stor slikskål klar, når Disneys juleshow ruller over skærmen, og Bambi stavrer hjælpeløst rundt på isen. Det bliver konge. Præcis som det plejer at være.

Min kære søster er desuden kendt for at lave en outstanding rødvinssauce, som jeg kan dyppe mine franske kartofler i, så jeg ser frem til en juleaften med min elskede familie, hvor der ikke kommer til at mangle noget!

Men skulle vi nu stå i den uheldige situation, at enten Claus eller jeg vågner med ondt i halsen julemorgen, eller at Mettemor og co. indfører flere restriktioner, så falder Plan A jo unægteligt til jorden med et brag. For jeg skal ikke risikere at være hende, der smitter resten af min familie med corona eller ikke udviser tilstrækkeligt med samfundssind. I så fald står den på juleisolation på farmen.

Og det er så her plan B for alvor kommer til sin ret. Julemorgen står der i mit køleskab både and, flæskesteg, hjemmelavet rødkål og ris a la mande. Og depotet rummer rigelige mængder af både rødvin og franske kartofler. Sidst men ikke mindst har jeg købt ind til at fylde verdens største slikskål. Der skal ikke mangle noget, bortset fra familiens skønne selskab. Men det, der er så fint ved familie, er jo, at vi så heldigvis kan ses på et andet tidspunkt.

Og hvad er så min pointe med at dele mine juleplaner med jer? Den kommer vi til nu:

Nok kommer corona til at ændre måden, vi fejrer jul på, men lad os nu også huske at værdsætte alt det, vi har at være taknemmelige for. Det er værd at huske, når vi brokker os over restriktioner og de manglende julefrokoster, at tusindvis af mennesker har mistet deres job eller har måtte lukke deres virksomhed som følge af denne pandemi. Antallet af både unge og gamle, der er ramt af ensomhed, er fordoblet, og ansatte i sundhedssektoren er på konstant overarbejde. Corona har lagt en dæmper på hele 2020. Og det har ingen plan B kunne ændre på.

Jeg er vel nogenlunde lige så corona-træt som resten af Danmark lige nu. Og jeg kommer unægtelig til at have enormt ondt af mig selv, hvis jeg skal fejre jul uden familien i Sæby. Men i det mindste har jeg en plan B. Og jeg håber, at jeg trods selvynk vil kunne glæde mig over, at corona ikke har haft større konsekvenser for mig og de mennesker jeg holder af.

Måske vi alle kan aftale, at vi lige hjælper hinanden med at huske på, at hvis det værst tænkelige scenarie er, at vi ikke kan samles med dem, vi plejer, så har vi det nok egentlig meget godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce