Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Mit barn går til ridning - også når rideskolen er lukket

Klummeskribent Helle Kristensen. Foto: Michael Svenningsen

Klummen: Ugens klumme skal handle om hestevelfærd. Og om hvorfor vi som forældre skal huske, at når vi melder vores børn til en fritidsaktivitet, så følger der nogle økonomiske forpligtelser med.

Det gælder uanset om børn går til spejder, fodbold, gymnastik - eller andre aktiviteter, hvor deltagelse er forbundet med en udgift. Men helt særligt gælder det altså for ridning. For når man går til ridning, så er der ikke alene udgifter til husleje, undervisere og diverse faciliteter. Nej, der er også udgifter til foder, smed, dyrlæge og generel pasning. Heste holder ikke op med at spise, når de ikke bliver redet. Og uanset hvor meget eller hvor lidt de arbejder, så har de stadig behov for smed og dyrlæge.

Derfor kan det også undre mig, at jeg i de forgangne måneder gang på gang er blevet konfronteret med eksempler på forældre, der ikke kan forstå, at selvom lille Lise ikke kan komme ud og ride, så kan man ikke bare stoppe med at betale regningen til rideskolen.

Annonce

Eller jo - det kan man jo, men hestenes behov for foder og pleje, forsvinder ikke af den grund. Rideskoler overalt i Danmark har følt sig presset til at stoppe den månedlige betaling og overleve på utilstrækkelige hjælpepakker af frygt for at miste elever. Og det er simpelthen ikke ok i et land som Danmark. Dyrevelfærden skal ikke tilsidesættes på denne måde, fordi vi som forældre ikke er vores ansvar bevidst.

Jeg er helt med på, at de mennesker, der måske har mistet deres arbejde eller indkomst som følge af coronapandemien, kan have brug for et økonomisk pusterum. Og det pusterum kan jeg faktisk sagtens unde dem - men når jeg hører rideklubber fortælle, at de føler sig presset til ikke at opkræve betaling, fordi børnene ikke kan ride, så gør det ondt i mit hestehjerte.

Jeg har selv haft hest i rigtigt mange år, og med det følger selvfølgelig også en indsigt i, hvilke forpligtelser der følger med, når man har hest. Lad os bare sige, at det bestemt ikke er gratis at holde hest. Jeg forventer ikke, at alle forældre har denne indsigt, men jeg forventer dog en vis forståelse for, at det at arbejde med levende dyr ikke kan sammenlignes med at putte 70 kroner i en karrusel – og så ellers bare sige tak for turen, når man går derfra.

For hvad skal lille Lise ride på, når rideskolen har været nødsaget til at sælge elevponyerne, fordi de ikke havde råd til at fodre dem, mens der var lukket? Jeg kender ikke én eneste selvstændig erhvervsdrivende eller fritidsklub, der ikke har haft tab af at modtage hjælpepakker. Og tro mig – at drive rideskole er i forvejen ikke en super god investering. Alle rideklubber er dybt afhængige af både elevbetaling og de indtægter, de får fra at arrangere ridestævner. Og begge dele har været aflyst i næsten fire måneder nu.

Jeg håber virkelig, at når vi nu alle får mulighed for at tage vores børn med til ridning igen, så husker vi lige at værdsætte det kæmpe arbejde elevheste og ildsjæle gør for at give vores børn en helt unik oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 18

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 17

Tørring Folkeblad

Mathilde Grosbøl: - Fantastisk at kunderne har brugt tid på at rose vores butik

Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Annonce