Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Om livet på landet og politikere på borgen

Klummeskribent Helle Kristensen. Foto: Michael Svenningsen

Klummen: Lad os spole tiden tilbage for ca. to uger siden. Her sad jeg en lørdag formiddag og surfede den evige kilde til tidsfordriv: Facebook. Hvad er der ellers at lave i disse nedlukningstider, når man bor på landet.

Mens jeg sippede min kaffe, faldt jeg over et opslag, hvor statsministeren følte behov for at dele hendes forkærlighed for papiraviser og makrelmadder. Sjovt nok kom dette opslag ikke længe efter, at det i en rapport blev afsløret, at Mette Fredriksen ikke handlede på baggrund af myndighedernes anbefaling, da hun i marts valgte at lukke Danmark ned. Det vil være en temmelig pæn underdrivelse at konstatere, at undertegnede fik den semikolde kaffe galt i halsen og blev lige så rødhåret som Jytte Abildstrøm efter et frisørbesøg. Jeg blev sgu hidsig – og grunden til min vrede får du her.

I marts lukkede Mette Frederiksen og regeringen Danmark ned med et argument om, at det var baseret på sundhedsmyndighedernes anbefaling. I november krævede man alle mink aflivet, fordi man frygtede, at Danmark ville blive det nye Wuhan. Lad os lige opsummere på disse beslutninger: Der var ikke lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet, og en 595 sider lang rapport har for nyligt konkluderet, at det faktisk ikke var sundhedsmyndighedernes anbefaling at lukke Danmark ned i marts.

Vores statsminister blev altså taget i at tale usandt - Og så skal jeg spises af med opslag om makrelmadder…!!

Det er så altså her, vi er midt i en pandemi. Vi må sætte vores lid til en statsminister, der ifølge eget udsagn er umådelig stolt af beslutningen om at lukke Danmark ned, selvom det måske ikke helt var på myndighedernes anbefaling. Pyt - det gik jo godt – og minkavlerne har jo for øvrigt også fået en kompensation. Alt er godt!

Men nu er minkavlerne jo ikke de eneste, der er blevet ramt økonomisk af regeringens håndtering af corona. Det er da skønt, at Mettemor vil dele sin folkelighed og makrel med os, mens restauranter, butiksejere og tusindvis af selvstændige frygter for, at regeringens forsigtighedsprincipper tvinger dem til at dreje nøglen om. Forsigtighedsprincipper der i øvrigt ikke gælder for Bilka. For vi ved jo alle, at coronavirus ikke kan smitte i Bilka.

Man glemmer, at når butiksejeren ikke har omsætning i biksen, så kan han heller ikke betale husleje. Det samme gælder frisøren, kosmetologen, fritidsklubberne og alle andre, der må nøjes med utilstrækkelige hjælpepakker.

Helt tydeligt er jeg ikke fan af den politik, vores regering udøver. Men jeg er faktisk stor fan af den ligestilling og retfærdighed, som Mette Frederiksen så fint talte om i hendes nytårstale 1. januar 2020. Jeg har bare meget svært ved at få øje på den herude fra min lænestol i ”udkants-Danmark”. Her hænger de statslige arbejdspladser nemlig ikke på træerne, og vi er afhængige af små og mellemstore virksomheder, der bidrager med skattekroner til velfærdssamfundet og kommunekassen.

Og i ligestillingen og retfærdighedens navn er det vel ikke for meget forlangt, at regeringen overholder grundloven og ikke vildleder os om, hvad myndighedernes anbefalinger er, når det har så vanvittigt store konsekvenser for de arbejdspladser, som vores samfund er så afhængig af.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 9

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce