Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Så hold da afstand

Helle Kristensen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

For nylig var jeg typen, der småhysterisk bad en dame holde afstand, da jeg var ude at handle. En torsdag eftermiddag i SuperBrugsen for at være helt præcis. Lige ud for rugbrødshylden bjæffede jeg som en hysterisk og aggressiv lille terrier af en fremmed kvinde, som kom lidt for tæt på. Kvinden får hermed min oprigtige undskyldning. Jeg beklager, jeg manglede ærligt talt overskud den dag og var mere rødhåret end normalt.

Men med det sagt, så kommer det virkelig bag på mig, hvor mange, der tilsyneladende ser stort på reglen om afstand i disse tider. Og det gør mig ærligt talt forarget. På sådan en ”mor er ikke vred – hun er skuffet”-måde.

Dagligvarebutikkerne har taget alle de forbehold, de overhovedet kan tage, for at signalere over for os kunder, hvornår vi befinder os under to meter fra hinanden. Der er sat håndsprit op ved indgangen, og kasserne er skærmet af med store plastikskærme. Selv på en travl dag, hvor øjnene ikke er rettet mod de afmærkede striber på gulvet, burde det være muligt at holde to meters afstand, når man bevæger sig ud for at handle. Og skulle man være i tvivl, så kan jeg orientere om, at to meters afstand svarer til størrelsen på en dobbeltseng. Det eksempel kan vi vist alle forholde os til.

Vi er alle ramt af coronakrisen i en eller anden grad. Personligt har jeg været en af de heldige. Jeg har haft mulighed for at arbejde hjemmefra, lige siden daginstitutionerne lukkede. Det er langt fra en dans på roser. Vores datter på tre år forstår nemlig ikke, at mor og far skal arbejde, når nu vi er hjemme. Så vi passer hende på skift. Den ene napper formiddagen, den anden napper eftermiddagen. For at råde bod på de mistede arbejdstimer, arbejder vi stort set hver aften. Vi er trætte, og vi har ikke set vores familie den sidste måned. Vi kører efter eget valg den frivillige karantænestil. Men jeg gentager – Vi er heldige! For på trods af lange dage, der primært kun står på arbejde, børnepasning, mad og søvn – og lidt indkøb, så har vi stadig et arbejde.

Alt for mange andre har mistet deres job, som følge af coronakrisen. Frisører og kosmetologer er tvangslukkede. De har mistet deres indtægt og aner ikke, hvornår situationen ændrer sig til det bedre. Det samme gælder for både store og små virksomheder. For campingpladser, fritidsklubber, de lokale butikker og restaurationer. Alle holder vejret. Hvornår bliver det bedre? Det altoverskyggende spørgsmål fylder meget.

Og det leder mig tilbage til mit hysteriske udbrud. For at holde afstand er da det mindste, vi kan gøre. Ikke bare i relation til smittefare. Nej, det handler også om respekt for de mange mennesker, der er påvirket af den situation, vi står i nu. Hvordan ser det ud for dem, når de er ude at handle og ser, hvor lemfældigt reglerne omgås af andre. At holde afstand er så lille en ting, men har så stor betydning i det store billede.

Lad os nu udvise respekt for hinanden og lad os holde afstand. For som vores kære dronning sagde i sin tale, så er det både tankeløst og hensynsløst ikke at holde afstand. Og det kan vi ikke være bekendt.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce