Annonce
Tørring Folkeblad

Kom på guidet cykeltur langs den gamle jernbane

Jens Kjær (tv) og Niels Kolind har sammen lavet ni rutebeskrivelser til cykelture langs den gamle jernbane fra Horsens til Tørring. Nu er der mulighed for at komme med de to herrer ud at cykle på nogle af ruterne. Arkivfoto: Ingrid Trier
Lokalhistorisk makkerpar inviterer på fire ture i august
Annonce

Lund: Få frisk luft og motion krydret med fakta og anekdoter fra en svunden tid med fuld damp på jernbanen og de små stationsbyer.

Sådan lyder tilbuddet fra Niels Kolind og Jens Kjær fra Glud Museum, der sammen har lavet rutebeskrivelser til ni ture langs den gamle vestbane fra Horsens til Tørring.

Fire gange i løbet af august prøves nogle af ruterne af, når de to herrer inviterer på guidede cykelture i området.

Første tur cykles torsdag 8. august kl. 19 med start fra Lund Station, der lå, hvor Dagli’ Brugsen ligger i dag. Herfra går turen videre til Kørup Station og ind mod Horsens langs Bygholm Sø. Fra Bygholm Stoppested ved Silkeborgvej går turen ud langs sporet til Lund.

Undervejs på den ca. 17 km. lange tur er indlagt forskellige stop, hvor Jens Kjær og Niels Kolind vil fortælle.

- Alle er velkomne til at cykle med, og det koster ikke noget – andet end måske lidt sved på panden, lyder det fra arrangørerne, der dog forsikrer, at der vil blive kørt stille og roligt.

Tirsdag 13. august går turen til Vrønding, Flemming og Kørup stationer med start fra Tamdrup Kirke. Onsdag 21. august begynder turen ved Rask Mølle Kro og går til Flemming Station, mens Aale og Hjortsvang stationer besøger torsdag 29. august med start fra Aale Station på Nyvej 15.

Se flere detaljer om turene på kenddinlandsby.dk under "Ta’ med på tur". Rutebeskrivelserne til samtlige ture findes også på siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce