Annonce
Tørring Folkeblad

Kommunen bakker op: Rækværk er ikke helt som forventet

Rækværket er kun et element i et større endnu ufinansieret projekt, der er planlagt ved Gudenåen i Tørring, hvor der blandt andet er planer om en trappe ned til åen. Foto: Ingrid Trier
Fagfolk fra Hedensted Kommune vil nu undersøge, om der kan ændres på det udskældte rækværk over Gudenåen i Tørring i forhold til farve og gennemsyn til åen.
Annonce

Tørring: Rækværk, makværk eller kunstværk? Det var hoveddagsordenen for et møde fredag morgen på broen over Gudenåen i Tørring, hvor repræsentanter fra Tørring Udviklingsråd og fra Hedensted Kommune mødtes for at tage en snak om det nyligt opsatte værn på broen.

Rækværket har fået en hård medfart bl.a. på sociale medier og ifølge Hans Vacker fra udviklingsrådet, var de fremmødte enige om, at det ikke er blevet helt, som man havde forestillet sig.

- Vi er enige om, at farven ikke helt rammer juvelerne i den anden ende af byen. Vi er også enige om, at rækværket er pænt fra vandsiden, men at det samtidig er meget massivt. Dermed forsvinder hele kongstanken i udviklingsplanen for Tørring om, at Gudenåen skal synliggøres, for man kan faktisk ikke rigtig se åen, når man kører over broen, fortæller Hans Vacker, der udover at sidde i udviklingsrådet også er byrådsmedlem for Venstre.

Annonce

Teknik og æstetik

Konklusionen på mødet blev, at fagfolk fra kommunen nu nærmere vil undersøge om, der kan gøres noget for at ændre på værnet. Michael Laursen, leder af Natur, vand og vej i Hedensted Kommune, understreger, at der er en række tekniske krav til et broværn, der skal overholdes.


Vi er enige om, at farven ikke helt rammer juvelerne i den anden ende af byen.

Hans Vacker


- Der er mange modsatrettede hensyn. Værket skal holde til, at en bil kører ind i det, samtidig med, at vi prøver at putte noget arkitektur ind i det. Det er åbenbart ikke så nemt, som vi lige troede. Vi er nok alle sammen overraskede over, at fæstningen på selve broen er kommet til at virke så klumpet, konstaterer han.

Annonce

Del af større sammenhæng

Michael Laursen gør desuden opmærksom på, at rækværket er en del af en større plan for området ved åen.

- Rækværket er jo kommet ud fra et ønske om at lave en udvikling af hele området omkring Gudenåen. Et projekt, der endnu ikke er fundet midler til og derfor skal man måske afvente og se, om det kan noget i forhold til det samlede projekt, lyder det fra Michael Laursen.

Hvad angår økonomien er pengene til rækværket indeholdt i budgettet til udskiftning af broen.

- Men det er brugt nu, så vi er også nødt til at have øje for økonomien, i forhold til de mulige løsninger vi kan lave, lyder det fra Michael Laursen.

Hans Vacker er fortrøstningsfuld efter mødet.

-  Det er svært at lave noget, hvor alle bliver tilfredse, især når det handler om smag og behag. Og det kan man heller ikke. Personligt synes jeg, hvis man ser bort fra rækværket, at det er blevet rigtig pænt ned igennem byen. Vi har fået en masse biodiversitet, som er meget oppe i tiden. Så mangler vi bare at få rækværket til at hænge sammen med resten, lyder det fra Hans Vacker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 6

Annonce