Annonce
Tørring Folkeblad

Kommunen dropper at hente unge hjem i julebus

I en del år efter hånden har Hedensted Kommune tilbudt studerende fra København, Odense, Aalborg og Aarhus en gratis bustur hjem til Hedensted. I år er bussen dog aflyst. Arkivfoto: Lars Juul
Annonce

Hedensted: Det bliver ikke en julepyntet, kommunal betalt bus, der 23. december i år fragter unge studerende hjem på juleferie hos mor og far i Hedensted.

Kommunen har valgt at droppe traditionen i år på grund af corona og de udvidede restriktioner i Aarhus, Odense og København, hvor bussen de seneste fem år har samlet de unge op.

- Vi tror ikke, at der er større risiko for, at de unge bliver smittet i vores bus end i andre transportmidler, men det er et forkert signal at sende at lade julebussen køre, som den plejer. Når vi som kommune med et højt smittetryk går ud og opfordrer alle andre til at begrænse deres aktiviteter, så har vi også et ansvar for at selv at være ekstra påpasselige, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Kommunen har de seneste fem år sendt særlige busser ud til store studiebyer for at hente de unge hjem, og det har mange gennem årene benyttet sig af. Tilmeldingen i år har dog ikke været så stor som tidligere.

- Flere af studierne er fysisk lukket, og det får måske nogle af de unge til at tage tidligere hjem, end de plejer, siger Kasper Glyngø.

Det er planen, at julebusserne bliver sat ind igen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce