Annonce
Tørring Folkeblad

Kroer og sognegårde genåbner ikke, før fester igen bliver tilladt

Torben Daugaard forventer ikke, at Rask Mølle Kro får gevinst ved udendørsservering - medmindre han investerer heftigt i overdækning af terrassen. Arkivfoto: Martin Ravn
Selvom cafeer og restauranter 18. maj får lov til at åbne, hjælper de ikke de lokale kroer og sognegårde, der stadigvæk ikke kan holde fester.
Annonce

Uldum/Korning/Rask Mølle: Fra 18. maj kan restauranter og cafeer igen servere mad for gæsterne, hvis de vel at mærke overholder en række retninglinjer.

Det får dog ikke de lokale kroejere til at hæve armene højt over hovedet. Heller ikke, hvis der eksempelvis bliver åbnet op for mere udeservering.

- Vi bor på landet, og hvem vil køre herud, hvis vejret ikke er godt? Så skal det i hvert fald snart blive sommer, men det er ikke noget, der kan være en særlig hjælp til os, siger Dorris Ernstsen fra Korning Kro, der råder over 10 ansatte - og som glæder sig over endelig at have modtaget lønkompensation fra regeringens hjælpepakke.

Samme holdning har Torben Daugaard fra Rask Mølle Kro.

- Vi har ikke overdækket terrassen, så vi kan kun servere udendørs, hvis det er godt vejr. Det er ikke noget, jeg regner med, vi vil investere i, for ellers burde vi jo nok lave et tag, men det koster jo også godt en halv million kroner, siger Torben Daugaard, der har modtaget kompensation fra regeringen grundet et omsætningstab på mere end 30 procent, ligesom han nu vil søge hjælp til de faste udgifter.

Genåbningsplanen

Sådan ser genåbningsplanen for Danmark ud pt. Genåbningen sker under en række - for de fleste endnu uspecificerede - retningslinjer.

11. maj: Storcentre, udendørs idræt- og foreningsliv, professionel idræt, zoologiske haver for billister

18. maj: Restauranter og caféer, de store skoleklasser, efterskoler, erhvervsuddannelser, FGU m.m., biblioteker, kirker og trossamfund

8. juni (fase 3): Museer, forlystelser, biografer mv, indendørs idræts- og foreningsliv, sommeraktiviteter for børn og unge, højskoler, voksenuddannelse, udvalgte offentlige arbejdspladser. Forsamlingsforbuddet hæves evt. til mellem 30-50 personer.

August (fase 4): Alle øvrige uddannelser, diskoteker, spillesteder mv., fitnesscentre, svømmehaller, bade- og legelande.

Annonce

Fester er vigtigst

Udeservering eller færre gæster til spisning er heller ikke relevant for Uldum Kro.

- Det er festerne, som gør en forskel for os. Jeg har fyret tre deltidsansatte og klarer nu selv sammen med en deltidsansat det mad, jeg leverer til bosteder, og de to gange takeaway, jeg har om ugen, siger Jane Thomsen fra Uldum Kro.

Hun klarer sig igennem med den nuværende omsætning og har ikke søgt hjælpepakker, men håber festerne kan komme i gang igen på den anden side af sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce