Annonce
Tørring Folkeblad

Kulde øger fokus på varmen i huset

Ib Andersen savnede at være egen herre i sit arbejde, og derfor valgte han for et år siden at blive selvstændig med Hjortsvang Bioenergi. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Hos Hjortsvang Bioenergi oplever man travlhed i vinterhalvåret. For et år siden startede Ib Andersen virksomheden, og det er gået godt.
Annonce

Hjortsvang: Efter cirka syv år hos en anden lokal smedevirksomhed valgte 54-årige Ib Andersen at gå den selvstændige vej. Tanken om at være egen herre - egen lykkes smed - betyder, at Ib Andersen nu selv står for installering af blandt andet pillefyr samt diverse smedeopgaver såsom indlægning af gulvvarme eller radiatorarbejde, som skal sikre, at kunderne fortsat kan holde varmen, når temperaturen daler udenfor.

- Det er særligt om vinteren, at der er travlt, men det er begyndt at sprede sig mere over året. I de varme sommermåneder er der begrænset, hvor mange fyr der opsættes, for på den årstid tænker folk jo ikke meget på, om der er varme i deres hus, så der er det typisk andet smedearbejde, siger Ib Andersen, som er godt tilfreds med det første år for Hjortsvang Bioenergi.

Annonce

Fast pris

I sit smedearbejde går Ib Andersen op i at levere en god kvalitet. Derudover betyder det meget for ham, at den pris, han tilbyder, for en opgave er fast.

- Jeg skal ikke komme rendende og fortælle, at det bliver dyrere. Er prisen sat, så er den fast, og det gælder både for mig og kunden, siger Ib Andersen, som har 34 års erfaring inden for branchen og som også tidligere har været selvstændig.

Faktisk har han siden 1989 også stået for et udlejningsfirma, hvor han udlejer huse, ligesom han driver et mindre landbrug, så han er vant til at have mange bolde i luften.

Og til trods for at Ib Andersen er alene i sit firma og har det godt med at strukturere sin tid, har han mulighed for at trække på en anden smed, hvis opgaverne kræver mere end én til at udføre dem. Desuden arbejder han gerne i weekender, hvis kunderne ønsker det.

- For de kommer i første række, pointerer Ib Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce