Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Permanent dans og sang på alle plejehjem i Hedensted Kommune

Det skal ikke være kedeligt at være på plejehjem. Det skal være et sted, hvor man nyder sit otium og sin 7. barndom. De ældre oplever en bedre livskvalitet, og at der er nogen, der rent faktisk gider at tage sig af dem.
Annonce

Læserrbrev: Den er god nok. Jeg skrev permanent dans og sang på alle plejehjem i Hedensted Kommune.

Men det er desværre ikke udsigten for de ældre.

Jeg deler den bekymring, som mange af kommunens plejehjem har givet udtryk for, nemlig at de ser en sparerunde i den nye vedtagne afregningsmodel. En sparerunde på aktiviteter for borgere på plejehjem.

Og hvordan nu det? Jo, ser du, Hedensted Kommune har valgt at tage det beløb, som tidligere blev brugt til aktiviteter, og putte det i en fælles pulje.

Det er sådan set jo godt nok, men denne fælles pulje kommer under funktionsleder, og i denne fælles pulje er der prioriteret:

- ekstraordinære udgifter til udadreagerende beboere

- ekstraordinært store istandsættelser/inventarkøb

- arbejdsmiljøproblematikker

- ekstraordinært mange udgifter til langtidssygdom, barsel, fratrædelser.

I dag er det sådan, at plejehjemmets ansatte, frivillige og ildsjæle i og omkring plejehjemmet selv skal ansøge om at få penge til aktiviteter. Det tager tid og mange ressourcer.

Jeg er meget bekymret for, at nu bliver opgaven endnu større for alle dem, som gør et kæmpe arbejde i dag for at skabe aktiviteter på plejehjem.

Det kunne meget nemt ende i papirnusseri og papirbureaukrati eller lodtrækning for overhovedet at få penge til en aktivitet.

Er det også rimeligt, at frivillige skal løfte flere og flere af kommunens opgaver?

Hvis ja, så burde de også få en afregningsmodel.

Hvorfor skal de ældre sidde i hver deres lejlighed alene og isoleret hver eneste dag, når de kan have det sjovt og hygge sig med hinanden?

Det skal ikke være kedeligt at være på plejehjem. Det skal være et sted, hvor man nyder sit otium og sin 7. barndom. De ældre oplever en bedre livskvalitet, og at der er nogen, der rent faktisk gider at tage sig af dem.

Jeg vil kæmpe for bedre vilkår til de ældre, så de bliver retmæssigt kvitteret for den indsats, de har ydet gennem et langt liv og flittigt betalt deres skat gennem årene.

Vi skal ikke sylte de ældre og gemme dem væk. De skal have masser af livskvalitet, og der skal gøres en aktiv indsats i kommunen for at kunne give dem det.

Derfor vil jeg gerne, at kommunen overvejer en mere permanent ordning med en ny aktivitetspulje til hvert af kommunens ni plejehjem.

Flere undersøgelser viser, at sang og dans gør demente og ældre gladere, hvorfor jeg ønsker mere livskvalitet for de ældre borgere på alle Hedensted Kommunes plejehjem.

Lars Jensen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce