Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tvivl om vækstens nødvendighed

Det kunne være interessant at undersøge, om vækst i indbyggertal og boligbyggeri påvirker det gode liv. Jeg tvivler.

Kristian Møller

Annonce

Læserbrev: Merete Skovgaard-Jensen fra Venstre kan åbenbart ikke lide, at Torsten Sonne fra SF sår tvivl om vækstens lyksaligheder. Det fremgår af et læserbrev fra 17. september. På det seneste byrådsmøde var Torsten betænkelig ved byrådsflertallets begejstring for øget vækst. Han talte for lokalområder i balance og en kommune i balance. Han talte for døve øren og tvivlens nådegave var han ene om.

Citat fra Meretes læserbrev: ”Torsten Sonne ønskede, at der i kommunens strategi indføjes et mål om bæredygtig vækst, mens jeg (=Merete) på Venstres vegne argumenterede for at fastholde et mål alene om vækst.”

Men hov - Merete argumenter ikke, mener ikke at det er nødvendigt, når et massivt byrådsflertal med borgmesteren i spidsen ikke kan eller ikke vil forklare os almindelige borgere, hvorfor vækst og ikke mindst øget vækst er så vigtig for kommunen.

Det meste af læserbrevet er fyldt med gode hensigter, men der er ingen dokumentation for vækstens nødvendighed. Merete interesserer sig især for flere boliger og flere indbyggere. Hendes udsagn om, at vækst i befolkningstallet skulle være en bæredygtig størrelse for Hedensted Kommune, forstår jeg slet ikke. Ingen forklaringer, kun påstande præger Meretes læserbrev. Hun virker stålsat, vil arbejde benhårdt for øget vækst. Kortere sagsbehandling i byggesager. Intet må bremse væksten. Hu hej, hvor det går.

Måske skulle Udvalget for Tværgående Politik træde i karakter og sætte vækst, bæredygtighed og miljø på dagsordenen i Borgerbanken, hvor byrådet i øjeblikket har sat deltagerne til at arbejde med det gode liv i Hedensted? Prisværdigt? Og dog - deltagerne tæppebombes med tal og sammenligninger med andre kommuner, så man næsten glemmer, at det gode liv er noget, der opleves eller ikke opleves af det enkelte menneske.

Det gode liv handler vel ikke kun om gennemsnitstal, grafer og sammenligninger? Det kunne være interessant at undersøge, om vækst i indbyggertal og boligbyggeri påvirker det gode liv. Jeg tvivler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 26

Annonce