Annonce
Tørring Folkeblad

Løbebanen er hullet: Nu skal Tørring-borgerne komme med ideer til nye formål

Løbebanen i Tørring, der her ses i brug ved skolernes motionsdag i 2016, er temmelig nedslidt og hele området trænger til en kærlig hånd. Arkivfoto
Unge i Tørring skal sammen med byens øvrige borgere være med til at forme fremtiden for det aldrende atletikstadion ved Tørring Skole. På torsdag er der åben tegnestue.
Annonce

Tørring: Kan et trist og nedslidt atletikstadion, løbebane og boldbane omskabes til et helt nyt og spændende aktivitetsområde?

Det spørgsmål har unge fra Tørring Skole og Tørring Gymnasium sat sig for at komme med masser kreative bud på, når en række parter (Gudenåcenteret, Tørring Idrætsforening, Tørring Gymnasium, Tørring Skole, Tørring Borgerforening, Tørring Udviklingsråd, DGI og Hedensted Kommune) inviterer til ”Åben Tegnestue og Workshop” i og omkring Gudenåcenteret på torsdag 31. oktober.

Forhistorien for arrangementet er, at Tørring IF's triatlonklub har anmodet om at få en ny løbebane, da den gamle var temmelig hullet og nedslidt.

- De turde efterhånden ikke bruge den mere, fordi de risikerede at falde i hullerne. Derfor fik vi tilbud på at få nyanlagt hele banen, men det er prismæssigt en udfordring, der siger spar to. I hvert fald skulle der bruges et beløb i en størrelsesorden, man ikke bare lige kunne finde, fortæller Jakob Tornvig fra Fonden Gudenåcenteret.

Annonce

Tør tænke anderledes

Derfor er hullerne nu lappet midlertidigt, og den fremtidige brug af hele området er kastet op til debat. Bolden er bl.a. grebet af Tørring Skole.

- Vi er meget optaget af, hvordan elevernes arbejde i skolen kan være et aktiv bidrag til lokalområdet. Børn og unge tør nemlig tænke anderledes og har desuden fingeren på pulsen i forhold til faciliteter og muligheder, der tiltrækker de unge i Tørring, siger Jacob Ingemann Kristensen, der er udskolingsleder på Tørring Skole.

Både han og eleverne på 8.-9. årgang ser derfor med spændt forventning frem til at deltage i idéudviklingen, hvor eleverne bl.a. skal udforske området, tænke ud af boksen, diskutere og finde gode fælles løsninger for området.

Annonce

Giv dit bidrag med

Forud for tegnestuen og workshoppen, der ledes af to arkitekter fra DGI, får eleverne desuden besøg af byrådsmedlem Hans Vacker (V), der skal kortlægge vejen fra idé til færdigt projekt.

Fra gymnasiet deltager et hold elever med idræt på B-niveau (et højere niveau end obligatorisk idræt). Og også her sker det som en del af undervisningen, hvor arkitekterne fra DGI som indledning inspirerer eleverne til at komme i gang med idéudviklingen. Efterfølgende går turen ud i det fri til selve området, hvor eleverne vil samle yderligere inspiration til videreudvikling og konkretisering af deres ideer.

Workshop og tegnestueaktiviteterne for skole- og gymnasieelever afvikles om formiddagen og om eftermiddagen. Fra kl. 17 - 20 åbnes dørene i Gudenåcenteret for byens borgere, hvor foreningsrepræsentanter og alle andre interesserede er velkomne til frit at kigge ind i løbet af de tre timer, som den sidste del af arrangementet varer. Også her vil arkitekterne fra DGI facilitetsudvikling være til stede, hvor de med ord og billeder vil inspirere alle til at tænke kreative tanker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce