Annonce
Tørring Folkeblad

Lettet formand: Otte nye medlemmer til Uldum-Langskov menighedsråd er fundet

Kirkelivet har som så meget andet været begrænset af corona og måske har det også haft betydning for, at man fem steder i Hedensted Provsti skal ud i en ekstraordinær valgforsamling for at få nok medlemmer i menighedsrådet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
136 personer i Hedensted Provsti har fået plads i et menighedsråd ved tirsdagens valg, men 13 pladser er stadig ledige. I Uldum-Langskov, hvor der skulle nye navne på otte ud af 10 pladser, lykkedes det dog i første hug.
Annonce

Hedensted: Tirsdag 15. september blev der holdt valg til landets menighedsråd. Efter valgforsamlingerne står det klart, at fem ud af de i alt 21 menighedsråd i Hedensted Provsti, skal ud i en ekstraordinær valgforsamling for at besætte pladserne.

Inden sommerferien stod Uldum-Langskov Menighedsråd frem og fortalte, at otte ud af 10 medlemmer af det nuværende råd havde valgt at trække sig, og derfor var det med nervøse miner sidste uges valgforsamling fandt sted.

Men nervøsiteten blev gjort til skamme. Det lykkedes nemlig at finde hele otte nye medlemmer til det 10 mand store råd.

- Vi har endda også fået tre stedfortrædere fra Uldum og én fra Langskov. Vi ville gerne have haft to stedfortrædere mere fra Langskov, men det går også uden. Jeg er en meget lettet over, at det lykkedes at udskifte så stor en del af rådet på en gang, lyder det fra afgående formand Niels Højsgaard.

Annonce

Usædvanligt

Sværere ser det ud i den anden ende af provstiet. Hverken Nebsager-Bjerre-Stenderup Menighedsråd, Klejs Menighedsråd, Juelsminde Menighedsråd eller Ølsted Menighedsråd fik sat navn på alle pladser. Også Hjarnø skal af tekniske årsager ud i en ny valgforsamling. Der er dog kandidater til pladserne.

I Klejs mangler der to personer i det fem mand store råd, foruden stedfortrædere. I Nebsager-Bjerre-Stenderup mangler der én fra Stenderup og én fra Nebsager, I Juelsminde mangler der én person, mens Ølsted har hele tre tomme pladser.


Jeg er en meget lettet over, at det lykkedes at udskifte så stor en del af rådet på en gang.

Niels Højsgaard


- Det har altid været svært at skaffe folk til menighedsrådet, men det er ganske usædvanligt, at vi skal ud i en ekstraordinær valgforsamling. Vi har en rigtig god kirkegang i Ølsted, og mange frivillige, der stiller op, når der er brug for det, men det der med bygninger, økonomi og personaleansvar er der måske ikke så mange, der finder interessant, fortæller Ølsteds sognepræst Marianne Nielsen.

De ekstraordinære valgforsamlinger bliver som udgangspunkt holdt 6. oktober.

For alle sogne gælder det, at det er muligt at udløse afstemningsvalg, hvis der indleveres en alternativ kandidatliste. Kandidatlisten kan indleveres frem til 15. oktober 2020. Et eventuelt afstemningsvalg afholdes den 17. november.

De nye menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Booktalks på bibliotekerne

Annonce