Annonce
Tørring Folkeblad

Liv på land og vand i kæret: En ny rundtur blev indviet

25 kanoer gled under den nye bro, og roerne var med til at fejre indvielsen på land. Tørring Kanofart, der lørdag fyldte 70 år, havde fået dispensation til "tyvstarten" på sæsonen. Foto: Morten Pape
Broen og stien, der baner vejen for en rundtur i Uldum Kær, er fuldendt. Lørdag stod den på officiel indvielse.
Annonce

Uldum: Folk kom sejlende i kanoer, vandrende og cyklende til Verdens Ende i Uldum Kær, da der lørdag middag var officiel indvielse på programmet.

En ny bro og sti står klar til brug og åbner for en rundtur i kæret, hvor man hidtil har måttet følge samme vej ud og ind.

Den nye strækning har krævet en stor indsats fra Uldum Kær Naturlaug, som bl.a. har stået for at skaffe finansiering og indhente tilladelser fra lodsejere.

Formand Karl Christiansen stod derfor med en god fornemmelse i maven, da han sammen med omkring 80 mennesker fejrede, at projektet er kommet i mål.

- Vand har altid skabt skel mellem mennesker, men broer og stier skaber fællesskab. Det vil vi gerne medvirke til i Uldum Kær Naturlaug. Med denne bro og sti vil vi skabe samvær og fællesskab, sagde Karl Christiansen og takkede Hedensted Kommune for godt samarbejde.

Vi er en flok damer, der går herude to gange om ugen. Det er godt for ens krop, og man kommer til at følge årstiderne på en anden måde. Jeg synes, det er rigtig godt, vi nu kan se et område, vi ikke er kommet i før. Det er skønt.

Solveig Berggren, Uldum

Annonce

Ind i pilekrattet

Kommunen var repræsenteret ved Hans Vacker (V).

Næstformanden i fritids- og fællesskabsudvalget kaldte den sidste bid af stiforbindelsen i det 1050 hektar store naturområde for prikken over i’et, og han fik fornøjelsen af at klippe den grønne snor over.

Herefter tog Kurt Villumsen, forstander på Uldum Højskole og ornitolog, ordet.

Han glædede sig over, at folk nu kan få oplevelsen af gå i et område med meget pilekrat.

- Man taler tit om pilekrat som et problem, men det er den naturlige natur, når dyr ikke græsser. Derfor er stien en gave til alle, der gerne vil opleve den rigtige natur, som den er, sagde han og fortalte, at der er en god chance for at møde nattergalen i området med pilekrat.

Annonce

Godt for kroppen

Solveig Berggren fra Uldum var en af dem, der efterfølgende fulgte med ud på en guidet vandretur.

- Vi er en flok damer, der går herude to gange om ugen. Det er godt for ens krop, og man kommer til at følge årstiderne på en anden måde. Jeg synes, det er rigtig godt, vi nu kan se et nyt område af Uldum Kær. Det er skønt, sagde hun.

En anden fra lokalområdet, Lisbeth Pape, er også begejstret over tilføjelsen i Uldum Kær.

- Det er fantastisk, at man nu kan gå en runde. Det er attraktivt. Jeg tror, det kan trække flere til, sagde hun.

Sti og bro har kostet 1,25 mio. kr. Det er Hedensted Kommune, der kommer til at stå for vedligehold af begge dele.

Der var både familier fra Vejle og Esbjerg med på kanoturen og derefter den guidede rundtur i Uldum Kær. Omtrent 80 mennesker var samlet til indvielsen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce