Annonce
Tørring Folkeblad

Lokale håndværker er med til at udvikle Tørrings bymidte

Elektrikerne fra DK-El er allerede i fuld gang på byggepladsen i midten af Tørring, hvor Domea opfører 42 lejligheder. Foto: Ingrid Trier
Dk-El og Tørring VVS er blandt de lokale håndværksvirksomheder, der skal være med til både at opføre Hedensted Kommunes administrationshus og Domeas lejlighedsprojekt i Tørring.
Annonce

Tørring: Der er både stolthed og glæde at spore hos DK-el og Tørring VVS. De to lokale håndværksvirksomheder er nemlig begge med til at bygge det kommende kommunale administrationshus og Domeas 42 lejligheder, der i disse måneder bliver opført i midten af Tørring.

Selvom hovedentreprenøren på Domeas byggeri er et Aarhus-firma, CJ Group, har de valgt at benytte sig af flere lokale håndværkere, og Hedensted Kommune har i stedet for at udbyde deres projekt i en samlet hovedentreprise valgt at opdele det i mindre fagentrepriser.

Det glæder de to lokale håndværkere, da det betyder, at flere lokale firmaer har fået mulighed for at byde ind på opgaven.

- Det er jo det største byggeri, der har været i byen siden Gudenåcenteret. Det blev dog udbudt som én hovedentreprise, så dengang var det mest udenbys håndværkere, der var på. Vi synes selvfølgelig, det er sjovere, når vi kan få mulighed for at være med til det lokale arbejde også, fortæller Claus Karlskov fra Tørring VVS.

Han beskæftiger omkring 50 medarbejdere og er pt. i den situation, at arbejdsopgaverne må tilpasses efter medarbejderne, da der i følge Claus Karlskov ikke er medarbejdere at få.

- Vi har sindsygt travlt, vi har lige afsluttet et byggeri med 220 boliger i Aarhus, Vi er i gang med godt 100 boliger i Egebjerg og er lige startet op på 47 ungdomsboliger i Vejle, fortæller Claus Karlskov, der dog også ser frem til at komme i gang med byggerierne på hjemmebane.

De skal bygge administrationshuset

Følgende firmaer har vundet de i alt otte fagentrepriser på administrationshuset i Tørring:

Råhus og murearbejde: EMR Murer- og Entreprenører A/S fra Nørre Snede (14 mio. kr.)

Tømrerarbejdet: Tømrer og Snedkerværkstedet Løsning A/S fra Løsning (8 mio. kr.)

Gulvarbejdet: Arkigulve Aps fra Horsens (1 mio. kr)

Malerarbejdet: Jensen & Tranegaard A/S fra Hedensted (½ mio. kr.)

VVS-arbejdet: Tørring VVS og Pejsecenter A/S fra Tørring (1 mio. kr)

Ventilationsarbejdet: Airteam A/S fra Kolding/Aarhus (1,3 mio. kr.)

Elarbejdet: DK-EL Aps fra Tørring (1,5 mio. kr)

Installation af elevatorer: PD Elevator A/S fra Haderslev (½ mio. kr.)

Beløbene er afrundede - dertil kommer udgifter til byggeplads, inventar, vinterforanstatninger, rådgivere m.m.

Annonce

Bittert hvis en anden

Også hos David Korsholm hos DK-El er der travlt. Han startede op som elektriker i Tørring i 2015 og beskæftiger i dag mellem 65 og 75 mand, så at være en del af større byggeprojekter, er ikke noget nyt for DK-El. Alligevel er der taknemmelighed over at kunne være med til de lokale projekter.

- Det betyder meget, at vi har kunnet byde ind på begge projekter og vi har da også gjort temmelig meget for at være med til det. Vi kan jo sidde og kigge ud på byggepladserne fra vores kontor, så det ville have være lidt bittert at se en anden elektriker rende rundt derude, fortæller David Korsholm.

Han er for nylig kommet med i Tørrings Udviklingsråd.

- Vi er enormt stolte af og glade for, at der sker så meget i vores by lige nu, siger han.

Første spadestik til de 42 lejligheder blev taget i begyndelsen af juni, mens byggeriet af administrationshuset går i gang i midten af august måned. Fire ud af otte virksomheder, der skal bygge administrationshuset har hjemme i Hedensted Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce