Annonce
Tørring Folkeblad

Lokale håndværkere klarer sig helskindet igennem coronakrisen

Per Schreiber (t.v.) pointerer, at Juelsminde VVS og Blik snarere har haft brug for ekstra hænder fremfor færre, mens coronaudbruddet har været over Danmark. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Coronapandemien har ikke haft samme negative indvirkning på det lokale håndværkerliv, som den har haft på mange andre brancher. Hos Juelsminde VVS og Blik er der for eksempel så godt gang i forretningen, at der eftersøges ekstra arbejdskraft, ligesom afbestillinger er et fremmedord i både Løsning og Uldum.
Annonce

Juelsminde/Løsning/Uldum: Der er brug for håndværkere, selvom coronakrisen hærger over det danske samfund.

Mens det for langt størstedelen af danske arbejdspladser i den seneste tid snarere har været på tale at fyre end at hyre, er situationen komplet modsat hos Juelsminde VVS og Blik, hvor den øgede mængde arbejdsopgaver kalder på ekstra arbejdskraft. Det fortæller Per Schreiber, der sammen med sin to år ældre bror overtog firmaet i august.

- Jeg råder i dag over 16 ansatte, og det har slet ikke været på tale at sende nogen hjem. Der har været meget mere travlt, end jeg havde regnet med, hvilket jeg selvfølgelig er rigtigt positivt overrasket over. Så vi er derimod nu på udkig efter flere ansatte, siger han.

Også Jørgen Hansen, VVS-installatør og indehaver af Løsning VVS, påpeger, at landets nedlukning ingenlunde har haft katastrofale følger for den lokale VVS-mester, der har serviceret og repareret videre med fuld bemanding.

- Vi frygtede i starten, at det ville blive noget værre skidt for os, men det har det faktisk ikke været. Vi har selvfølgelig taget nogle forholdsregler, hvor vi for eksempel beder kunderne om at blive i den ene ende af huset, mens vi arbejder i den anden, men ellers har der ikke været ændret meget. Der har været nok at lave, fortæller Jørgen Hansen.

Vi frygtede i starten, at det ville blive noget værre skidt for os, men det har det faktisk ikke været. Vi har selvfølgelig taget nogle forholdsregler, hvor vi for eksempel beder kunderne om at blive i den ene ende af huset, mens vi arbejder i den anden, men ellers har der ikke været ændret meget.

Jørgen Hansen, VVS-installatør og indehaver af Løsning VVS

Annonce

Aflysninger et fremmedord

Ulrich Vikkelsø, administrerende direktør i Tømrer- og Snedkerværkstedet i Løsning, har derimod måttet undvære flere ansatte, men det har coronasymptomer - og ikke tomme ordrebøger - været udslagsgivende for.

- Vi har jo været nødt til at sende folk hjem, lige så snart de har nyst lidt, men ellers er vi bare blevet bedt om at overholde de aftaler, vi allerede havde - og dermed udført det arbejde, vi var blevet bestilt til inden coronaen, fortæller Ulrich Vikkelsø, der dog frygter, at billedet kan være et andet om tre til seks måneder, da man i øjeblikket ikke modtager samme mængde ordrer som vanligt, selvom de er kommet helskindet igennem de første måneder af coronakrisen.

Helskindet igennem er Christian Møgelhøj, der etablerede Møgelhøj Blik på privatadressen i Uldum i 2006, også kommet - men han havde heller ikke ventet andet.

- Jeg havde egentlig ikke forventet, det blev et problem for os, da vi i byggebranchen passer os selv, mens vi render rundt på tagene. Vi har heller ikke modtaget aflysninger, men vi fik en del arbejdsopgaver udskudt, som vi dog nu er kommet i fuld gang med, siger Christian Møgelhøj, der vælger at se på fordele fremfor ulemper, hvis coronakrisen trækker ud.

- På nogle områder giver det os en fordel, da vi kan komme lettere og hurtigere i gang med nogle projekter ved for eksempel skoler og på fortove, da der er langt færre mennesker og busser. Så uanset hvad skal vi nok holde os i gang.

Udover forholdsregler i forbindelse med arbejdet har hverdagen stort set været den samme, lyder det fra VVS-installatør Jørgen Hansen, der har nok at spendere arbejdstimerne på under coronapandemien. Arkivfoto: Morten Pape
Ulrich Vikkelsø frygter, at situationen kan være en anden om tre-seks måender, selvom man hos Tømrer- og Snedkerværkstedet for nu har nok at lave. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Færre børn på skoler og fortovene kan betyde nemmere arbejdsbetingelser for Møgelhøj Blik, fortæller blikkenslager Christian Møgelhøj, der nu har taget hul på de arbejdsopgaver, der blev udsat i marts grundet corona. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce